Türkiye'den Filistin'e ekonomik destek
ensonhaber.com

erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

5 BİN FİLİSTİNLİ KARDEŞİMİZE İŞ İMKANI SAĞLANACAK

Erdoğan basın toplantısında, "Bayrama sayılı günler kaldı. Temennimiz Filistinli çocukların da bayramı hissetmesi ve yaşamasıdır. Bunun için elimizdeki tüm imkanları seferber ediyoruz. TİKA başta olmak üzere AFAD, Yunus Emre Enstitüsü, Kızılay gibi resmi kurumlarımız Filistin'e yönelik projelerini devam ettiriyor. STK'larımız da sahada çalışmalar yürütüyor. Filistin ekonomisinin kendi insan gücünü harekete geçirerek bir büyüme ivmesi kazanabilmesine büyük önem veriyoruz. Bu maksatla 5 bin Filistinli kardeşimize iş imkanı sağlayacak merkez haline gelecek bir sanayi bölgesi TOBB tarafından yürütülüyor.

Türkiye'den Filistin'e ekonomik destek VİDEO

10 MİLYON DOLARLIK HİBEYİ YAKINDA YAPACAĞIZ

Kudüs tarihi şehir merkezinin ve buradaki kültürel mirasın muhafazası da üzerinde özellikle durduğumuz bir konudur. UNESCO'nun bu bağlamda aldığı karar da büyük önem taşıyor. Filistin hükümetine acil ihtiyaçlarında kullanılmak üzere 10 milyon dolarlık hibeyi yakında yapacağız.

FİLİSTİN'İ DE ELEKTRONİK VİZE KAPSAMINA DAHİL EDECEĞİZ

Filistin'i de ayrıca elektronik vize kapsamına dahil edeceğiz. Böylece geliş gidişler daha rahat olacak. Bildiğiniz gibi Sayın Abbas, FETÖ konusunda destek amaçlı bir ziyaret gerçekleştirmişti. Filistin'e FETÖ karşısındaki net duruşu için şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum." dedi.