Türkiye'nin dünyaca ünlü otellerinin büyük rekabeti

1

Türkiye’nin turizm alanında dünya çapında üne sahip otelleri, artık şirketlerin toplantı ve organizasyonları için de büyük bir rekabet halinde. Oteller, düzenledikleri toplantılar ve kongreler sayesinde rakiplerinin bir adım önüne geçmeyi hedefliyor. Turizm'de yaz sezonunun kapanmasıyla birlikte birçok otel büyük konferanslar, toplantılar ve organizasyonları düzenlemek için birbirleriyle yarışmaya başladı.

Turizmde ‘ölü sezon’ olarak adlandırılan dönemlerde toplantı ve organizasyonların otellere büyük katkısı olduğuna dikkat çeken sektör temsilcileri, yurtdışından gelen toplantı ve organizasyon taleplerinin de çoğalması gerektiğini vurguladı.

İZMİR ÖN PLANA ÇIKIYOR

Geçmişte şirket organizasyonlarının daha çok İstanbul ve Ankara gibi illerde düzenlendiğine vurgu yapan Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Başkanı Timur Bayındır, şimdi ise bu tip organizasyonların Türkiye’ye yayıldığını söyledi.

Özellikle İzmir ve Antalya toplantılar ve organizasyonlar için ön plana çıkıyor. Artık otellerin neredeyse hepsinde toplantıların düzenelenebileceği alanlar inşa edildiğinin altını çizen Bayındır, “Şirketler 100-150 kişilik organizasyonlar düzenleyebiliyor. Bunun için de kongre merkezi kapatmak gerekmiyor. Oteller hizmet veriyor. Bayi toplantıları, şirketlerin eğitim organizasyonları ve yurtdışından gelen misafirleri için oteller büyük kolaylık sağlıyor” dedi.

Otellerin toplantı ve oganizasyonları düzenleyebilmek için rekabet halinde olduğuna vurgu yapan Bayındır, “Kış ayları oteller için genelde zor geçer. Boş dönemlerde toplantılar ve organizasyonlar da oteller için büyük gelir kaynağı oluşturuyor” dedi.