Türkiye'nin en beğenilen iki otomobil markası

Türkiye'nin en beğenilen iki otomobil markası

Otomotiv Distribütörleri Derneği'nin (ODD) satış ve iletişim dalında başarılı marka ve çalışmalarını ödüllendirmek için düzenlediği "ODD Satış ve İletişim Ödülleri, 2014 Gladyatörleri" töreninde otomotiv dünyasının başarılı markaları ödüllendirildi.

EN SEVİLEN İKİ MARKA

En çok satılan otomobil ve hafif ticari araç markası "Volkswagen", en çok satılan otomobil markası "Renault" oldu.

Türkiye otomotiv sektörünün 47 markasını çatısı altında buluşturan ODD'nin markaların satış ve iletişim başarılarına ilişkin dördüncü kez düzenlediği ödüller için yılın en başarılı marka ve çalışmaları belirlendi.

ODD'nin sektöre dinamizm katmak ve marka algısına pozitif katkıda bulunmak amacıyla düzenlediği tören, ODD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayraktar, otomotiv dünyasının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Bayraktar, törende yaptığı konuşmada, 2014 yılında otomobil ve hafif ticari araç pazarının, bir önceki yıla göre yüzde 10,04 küçülerek 767 bin 681 adetlik satışa ulaştığını söyledi. Bayraktar, bu rakamların 180 bin 350 adedinin önceki yıla göre yüzde 4,44 düşüşle hafif ticari araçlarda, 587 bin 331 adedinin ise yüzde 11,63 düşüşle otomobil satışlarında olduğunu aktardı.

18 DALDA ÖDÜL

Halk oylamasına açık olmayan "Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi", "Yılın PR/Etkinlik Uygulaması" ve "Yılın Entegre İletişim Kampanyası" kategorilerinde aday olan tüm çalışmalar değerlendirmeye alındı. En iyiler, jürinin ödül töreninde canlı olarak gerçekleştirdiği oylamayla seçildi.

"Yılın Basın Lansmanı" ödülünü, geçen yıl olduğu gibi otomotiv basınının temsilcileri belirledi. Otomotiv sektöründe uzmanlaşan basın mensupları, kendilerine verilen şifre ve kullanıcı adıyla 2014 yılı içinde en beğendikleri lansmanı seçtiler.

Törende satış kategorisinde ödül alan firmalar, ödüllere paralel olarak hazırlanan ve ODD tarafından onaylanan logoların bir yıllık kullanım hakkına sahip oldu. Oylama sürecinin tamamlanmasının ardından oy verenlerin arasından noter huzurunda yapılacak çekilişle toplam 6 kişi iPhone 5S, Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy Note 10.1.2014EDI'den birinin sahibi olacak.

Gladyatör Ödülleri'nin beşinci yılında değerlendirme Türkiye Halkla İlişkiler Derneği geçmiş dönem Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Fügen Toksü başkanlığındaki akademisyenler ve iletişim sektörü mensuplarından oluşan jüri tarafından yapıldı.

SATIŞ ÖDÜLLERİ

En Hızlı Büyüyen Hafif Ticari Araç Markası: KIA

En Çok Satılan Hafif Ticari Araç Modeli: Fiat Doblo

En Çok Satılan Hafif Ticari Araç Markası: Fiat

En Hızlı Büyüyen Otomobil Markası: Maserati

En Çok Satılan Otomobil Modeli: Renault Fluence

En Çok Satılan Otomobil Markası: Renault

En Çok Satılan Otomobil ve Hafif Ticari Araç Markası: Volkswagen

İLETİŞİM ÖDÜLLERİ

Yılın Televizyon Uygulaması: Fiat / Yeni Fiat Ducato "Pişmanlar Korosu"

Yılın Gazete Uygulaması: Jeep / "23 Nisan - 4x4 ꞊ Jeep"

Yılın Radyo Uygulaması: Doğuş Otomotiv / "Trafik Hayattır"

Yılın Dergi Uygulaması: Audi / "Audi A4"

Yılın PR/Etkinlik Uygulaması: Ford / "Courierball"

Yılın Dijital ve Sosyal Medya Uygulaması: Renault / "Bırak R-Link Cevaplasın"

Yılın Outdoor Uygulaması: Opel / "Yeni Insignia"

Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi: Renault / "Sizin Fikriniz Sizin Projeniz!"

Yılın Entegre İletişim Kampanyası: Mercedes-Benz / Yeni GLA

Yılın Basın Lansmanı: Renault Twizy Lansmanı

Yılın Jüri Özel Ödülü: Ford / "Yeni Tourneo Courier''

Yılın Turkcell Teknoloji Ödülü: Subaru