Türkiye'nin en çok satan otomobilleri

clio

Sırasıyla Fiat Linea, Renault Fluence, Toyota Corolla ve Renault Clio 10 ayın en fazla satılan otomobilleri oldu.

Türkiye pazarında satılan otomobillerin yüzde 74’ü ithal modellerden oluşuyor, ancak yerli üretim modeller hâlâ zirvedeki yerini koruyor. Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) verilerine göre, Ocak-Ekim 2014 döneminde 417 bin adet otomobil satılırken, yılın son iki ayına canlı bir pazar beklentisiyle girildi.

Mevcut kampanyalar yılın son günlerinde rekabetin daha da hızlanacağının ipuçlarını verirken, markalar arasında geçen yılın satış birincisi Volkswagen binek otomobilde ve toplam pazarda 80 bin 675 adetlik satışla liderliğini korumaya devam ediyor. Volkswagen’den sonra ikinci sırada 68 bin 482 adetle Renault yer alırken, Renault’yu 61 bin 203 adetle Fiat takip ediyor. Dördüncü sırada 58 bin 236 adetle Ford, beşinci sırada ise 33 bin 659 adetle Hyundai var.

LINEA BİRİNCİ, FLUENCE İKİNCİ, COROLLA ÜÇÜNCÜ

Model sıralamasında ise en çok satılan ilk dört modelin ‘Made in Turkey’ etiketi taşıması dikkat çekiyor. Ocak-Ekim döneminde Tofaş'ın Bursa fabrikasında ürettiği Fiat Linea 22 bin 947 adetlik satışla birinci durumda. Linea'nın hemen arkasında yine Bursa’da Oyak Renault’nun ürettiği Renault Fluence var. 10 ayda 21 bin 856 adet Fluence satıldı. Bir diğer yerli üretim Toyota Corolla satış sıralamasında 15 bin 588 adetle üçüncü sırayı aldı. Bursa üretimi Renault Clio ise 15 bin 486 adetle dördüncü sırayı kaptı.

RENAULT VE VW DAMGA VURDU

İlk 9 ayın üçüncüsü Volkswagen’in B segmentindeki iddialı temsilcisi Polo ise 10. ayın sonunda 13 bin 834 adetle beşinci oldu. 9. sırayı alan Hyundai i20 Troy da yerli modellerden biri olarak ilk 10’da yer aldı. İlk 10’daki modeller arasında Renault ve Volkswagen 3’er modelinin yer alması dikkat çekiyor.

Türkiye'nin en çok satan otomobilleri