Türkiye'nin ikinci büyük tüneli Antalya'ya yapılacak
İHA

Türkiye'nin ikinci büyük tüneli Antalya'ya yapılacak

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı ve Ak Parti Antalya 1’inci sıradan Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer ve diğer adaylarla birlikte tanıtım töreni için Demre’de vatandaşlarla buluştu.

Konuşmasında, özellikle; Finike, Demre ve Kaş ilçeleri arasında bulunan fazla sayıdaki viraj sorununu ele alan eski bakan Elvan, Finike ilçesinden Kalkan’a kadar 112 viraj olduğunu ve tüm bu virajların kaldırılacağını kaydetti.

Demre ve Kaş’ın en büyük sıkıntılarından birisinin ulaşım olduğuna dikkat çeken Elvan, bölgeye yapılacak olan viyadük ve tünellerle bu sorunu ortadan kaldıracaklarını söyledi. Elvan, ''Biz kısa sürede değerli kardeşlerim, Antalya'dan Kalkan'a kadar ulaşım sorununu bölünmüş yolla bitireceğiz. Bu projemizde tünel olacak, biraz kuzeyden geçeceğiz. Sahil şeridinden geçmeyeceğiz. Sadece bir tünelimizin uzunluğu 8 kilometre. Aşağı yukarı 1,5 kilometrelik viyadükler olacak. Bunlar büyük ölçüde hazırlandı. Projesi biter bitmez yolumuzda 19 kilometre kısalıyor ve çok kısa bir sürede Antalya'dan Kaş'a ulaşma imkanına kavuşacaksınız'' dedi.

TÜRKİYE'NİN EN UZUN 2. TÜNELİ OLACAK

Antalya’nın batısına yapılması planlanan ve henüz proje aşamasındaki 8 kilometrelik tünel, yapılması halinde, Rize-Erzurum arasındaki karayolunda yapımı devam eden 14,7 kilometrelik uzunluğundaki Ovit Tüneli’nin ardından, Türkiye’nin en uzun 2'inci karayolu tüneli olacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)