Türkiye'nin ilk Çin merkezli televizyon kanalı yayında

ctv

Çin ile Türkiye arasındaki kültürel yakınlaşmayı sağlamak, iletişimi güçlendirmek ve bu ülkeyi merak edenlere hizmet etmek amacıyla 1,5 milyar Çinli'nin takip ettiği CTV medya platformları, Türkiye'de yayın hayatına başladı.

İLK VE TEK ÇİN TELEVİZYON KANALI

Çin kültürünü televizyon izleyicisine sunan tematik televizyon kanalı CTV, 23 Ekim itibarıyla Türksat uydusu üzerinden yayına başlayacak. CTV'de film, belgesel, kültür ve turizm programları ile televizyon dizilerinin yanı sıra Türk ve Çinli sanatçıların müzik kliplerine de yer verilecek. Çin ve Türk kültürünü yansıtan özel program ve haberler de yakın gelecekte CTV'de yayına girecek. Kanal, Türksat uydusu üzerinden yaptığı yayınlara ek olarak IPTV/OTT platformu üzerinden ücretli özel bir içerik de sunacak.

ÇİN KÜLTÜRÜNÜ HERKESE ULAŞTIRMAYI HEDEFLİYOR

Çin kültürünü sosyal medya kullanıcıları ile tanıştırmayı hedefleyen CTV'nin Youtube kanalı da dünyadaki tüm Türklere ve Türk dilini konuşanlara ulaşmayı hedefliyor. Çin filmleri, diziler, belgeseller, tanıtım videoları ve yerel yapım programları içeren kanalda Çin kültürünü yansıtan tüm kısa videolar Türk dilinde hazırlanıyor.