Türkiye'ye 10 yılda 100 milyar liralık ulaşım yatırımı
Ajanslar

Başbakan Binali Yıldırım, Bilecik'teki 736. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'nin ardından Eskişehir'de, valilik tarafından bir otelde düzenlenen iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları buluşmasına katıldı.

Türkiye'ye 10 yılda 100 milyar liralık ulaşım yatırımı

ULAŞIMA 100 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

Törende konuşan Yıldırım, hedeflerinin doğru ekonomi politikalarıyla, akılcı yatırımlarla geleceği ve gelecek kuşakların hayatını garanti altına almak olduğunu açıkladı.

Yıldırım, gelecek on yılda sadece ulaştırma altyapılarına yapılacak yatırım tutarının 100 milyar dolar olduğunu söyledi.

Türkiye'ye 10 yılda 100 milyar liralık ulaşım yatırımı

"ENGELLERİ ORTADAN KALDIRDIK"

Bilişim, teknoloji, bilgi, iletişim ve sanal gerçeklik alanında da 100 milyar dolarlık yatırım hedeflendiğini ifade eden Yıldırım, "300 milyar dolar yatırımdan bahsediyorum. Çok uzak yıllara değil 10 yıl için konuşuyorum. Bütün bunları planlarken hazırlığını yaparken boş da durmuyoruz. Ülkemizi küresel yatırımcılar bakımından bir çekim merkezi haline getirmek için de var gücümüzle çalışıyoruz. AK Parti iktidarı olarak önceleri yabancı yatırımların, kurumların Türkiye'de iş yapmasını zorlaştıran hususları birer birer tespit ettik ve engelleri ortadan kaldırdık" dedi.

Türkiye'ye 10 yılda 100 milyar liralık ulaşım yatırımı

"BİLECİK- BURSA'YI DA İNŞA EDECEĞİZ"

2001'de Eskişehir'e karayoluyla geldiğini, Sapanca'dan Bozüyük'e 5 saatte geldiğini anlatan Yıldırım, "Gülümbe rampaları dile gelse de konuşsa. Şimdi o vadide delmediğimiz dağ kalmadı. Her taraf, demiryolu, karayolu, Şimdi Bilecik-Bursa'yı da birleştireceğiz inşallah. Bozüyük'ün çıkışına bakın, başınız döner, bir yerden tünel çıkıyor, bir yerden alt geçit, bir yerden üst geçit, sanki kendinizi San Francisco'da zannedersiniz. Bunların hepsi son 10 yılda oldu. Bugün Ankara'dan Eskişehir'e, Eskişehir'den Ankara'ya seyahat yüzde 79 hızlı trenle oluyor.” diye konuştu.