Türkiye'yi ağlatan Somalı madencinin yeni işi belli oldu

Türkiye'yi ağlatan Somalı madencinin yeni işi belli oldu

Soma'da 301 madencinin yaşamını yitirdiği maden kazasının üzerinden 57 gün geçti. Soma Faciası'nda akıllardan çıkmayan sahnelerden birisi de madenden yaralı olarak kurtarılan işçi Murat Yalçın'ın ambulansa bindirilirken "Çizmelerimi çıkarayım mı? Ambulans kirlenmesin" sözleriydi.

HAYATININ TEKLİFİ

Bu sözleriyle tüm Türkiye'yi duygulandıran Murat Yalçın ailesini geçindirmek için yeniden madene ineceğini açıklamıştı. İşte tam bu sırada ilginç bir gelişme oldu. Azeri enerji devi Socar, gazi madenci Yalçın'a hayatının iş teklifini yaptı.

TWITTER'DAN AÇIKLADI

Socar Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Gazi Madenci Murat Yalçın'a iş teklifi yaptığını twitter'daki hesabından duyurdu. Yavuz, "Çizmeleri sedyeyi kirletmesin diye çırpınan gazi Murat Yalçın'a rafirenimizde iş teklifi yaptım, sağolsun kabul etti." diye yazdı. Yavuz, birlikte çekildikleri fotoğrafı da takipçileri ile paylaştı.

İŞ VE İŞÇİ SAĞLIĞI TEKNİSYENİ OLACAK

SOCAR Türkiye Başkanı (CEO) ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz, faciada 11–12 saat sonra kurtarılan Murat Yalçın'ın sembol isimlerden biri olduğunu belirterek, “Çizmesi sedyeyi kirletmesin diye içinden gelerek söylediği, ‘Çizmemi çıkarayım mı?' sözleri tüm Türkiye'yi etkiledi. Murat'ın yaklaşımı ve azmi, bu topraklarda yaşayanların temel karakteristiğini de yansıttığı için çok hoşuma gitti, takdir ettim. Dün akşam Soma'daki iftarımızda, bizde çalışmasını teklif ettim. Murat Yalçın'ı rafineride, teknik emniyet departmanımızda istihdam edeceğiz, iş ve işçi sağlığı teknisyeni olacak. Petrokimya ve rafineriler, iş sahası gereği iş güvenliği ve teknik emniyetin en çok öne çıktığı alanlar arasında. Petkim, bu konuda Türkiye'nin en tecrübeli ekiplerinden birine sahip. Yatırımı devam eden STAR Rafinerimiz'de de bu tecrübeyi temelin atıldığı ilk günden beri uyguluyoruz. Soma'da yaşanan facia gösterdi ki belli alanlarda iş güvenliği, her zaman ilk sıradaki yerini korumalı.” dedi.