Türkkan: Bağış Erdoğan'la dalga geçseydi aranızda olmazdı

Türkkan: Bağış Erdoğan'la dalga geçseydi aranızda olmazdı

Eski bakanlar hakkında komisyon kurulmasına ilişkin görüşmelerde konuşan Türkkan, “Bu vatandaş Bakara'ya ‘makara' demek yerine Sayın Başbakan'la dalga geçseydi şu koltuklarda oturma şansı var mıydı? İnsanların inancını bu kadar yerlere seren bir adamın buralarda olmaması lazım.” dedi. MHP Milletvekili Lütfü Türkkan, AKP'li Egemen Bağış'ın Allah kelamıyla dalga geçmesini kabul edemediğini anlattı. Şöyle konuştu:

"BU BİR AHLAKSIZLIK BOYUTUDUR"

“Ben bir şey söyleyeceğim size; Bu vatandaş Bakara'ya ‘makara' demek yerine Sayın Başbakan'la dalga geçseydi şu koltuklarda, aramızda oturma şansı var mıydı? Size yemin ediyorum, ateistler bunu yapmaz. Bu işin makarası Bakara'sı da olmaz. İnsanların inancıyla bu kadar dalga geçen, insanların inancını bu kadar yerlere seren bir adamın buralarda olmaması lazım. Buraya gelip konuşmaya cesaret edememesi lazım. Bırakın para işlerini, buna müsaade etmememiz lazım. Çocuklarımıza bunun hesabını veremeyiz. Biz inançlı çocuklar yetiştirmeye çalışıyoruz, inançlı nesiller yetiştirmeye çalışıyoruz. Savunduğumuz adamın Kur'an'ın ayetleriyle dalga geçen bir adam olmaması lazım bu şartlarda. Ne diyor? ‘Oğlum, ben her cuma bir tane ayet sallıyorum.' diyor. ‘Kitapçık yok lan, Google'a gir, Kur'an'da atıyorum kardeşlik mesela, Kur'an'da nankörlük, Kur'an'da bilmem ne, ‘search' yap, hepsi çıkıyor. Oradan beğen bir tane, salla gitsin.' Bu mudur arkadaşlar ya? Ben utanıyorum. Samimi söylüyorum utanıyorum. Bunun bu Meclis'te konuşuluyor olması bile çok üzüntü verici. Bu iş soruşturma, araştırma meselesi değil. Bu bir ahlaksızlık boyutudur. Soruşturma olsa ne olur, mahkemeye gitse ne olur, aklansa ne olur, bu nedir arkadaş?”

"KENDİNİ 500 BİN DOLARA SATMAYA DEĞER Mİ?"

CHP'li Ali Özgündüz ise Egemen Bağış için ‘çakma Müslüman' tabirini kullandı. Özgündüz, “Bu 500 bin dolar bir kutuda, ayakkabı kutusunda özel olarak hazırlanmış. Tabii bu bir poşete konmuş Sayın Ağbaba. Giderken zorlanmış. Reza Zarrab odaya götürüyor, zorlanıyor. Hatta diyor ki: “Ya korktum bu poşet dağılacak, makama paralar saçılacak, rezil olacağız.' Toplam 1,5 milyon dolar. Aslında bu kümülatifte bir anlam ifade etmiyor. Ufakçı. İşte oradan Allah'ın ayetlerini sabah sabah salladığını söyleyen bir adam. İşte böyle olur. Yani Allah böyle adamı rezil rüsva eder işte, böyle ayağına dolaştırır. Değdi mi yani 1,5 milyon dolara? Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanısın, Allah'tan kork. Takım elbise… Ya kaç paradır takım elbise? Git en iyisini al, ne olacak? Devletin bütün imkânları emrinde. Daha ne istiyorsun yani? Ne istiyorsun? Kendini böyle satmaya 500 bin dolara, bu kadar ucuzculuk olur mu? Yakışıyor mu Türkiye Cumhuriyeti bir bakanına? Yakışmıyor. Dolayısıyla sizin de bu adama sahip çıkmayacağınıza inanıyorum.” dedi.