TÜSİAD Başkanı: Endişe duyuyoruz
DHA

TÜRKONFED’in düzenlediği 20’nci Girişim ve İş Dünyası Zirvesi İzmir Kaya Termal Otel’de yapıldı.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes burada yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisinin öngörülebilirliğin azaldığı, güven ve güvenlikte olağanüstü sıkıntıların yaşandığı bir süreçten geçtiğini söyledi.

"TÜRKİYE EKONOMİSİNDE ÖNGÖRÜLEBİLİRLİK AZALDI"

Symes, son dönemde hızlanan ve ardı ardına yaşanan iç ve dış gelişmelerin Türkiye ekonomisi üzerinde giderek daha büyük etki yarattığını söyledi. Türkiye ekonomisinin, öngörülebilirliğin azaldığı, güven ve güvenlikte olağanüstü sıkıntıların yaşandığı bir süreçten geçtiğini belirten Symes, şunları söyledi:

"ENDİŞE DUYUYORUZ"

"Veriler, ekonomik büyümenin ciddi boyutlarda yavaşladığını, işsizliğin uzun zamandır hiç olmadığı kadar yükseldiğini gösteriyor. Son iki haftadır hızlı bir şekilde yükselen döviz kurunun, enflasyon beklentileri ve dolayısıyla uzun vadeli faizler üzerinde yaratacağı olumsuz etkilerden, fazlasıyla endişe duyuyoruz. Aynı zamanda, en önemli ticaret ortağımız olan Avrupa Birliği ile uzun zaman süren ve çeşitli aksamalarla sekteye uğrayan müzakere sürecinin neredeyse kopma noktasına geldiği algısı bizleri ciddi şekilde endişelendiriyor. Sınır ötemizdeki Suriye ve Irak operasyonlarının yarattığı riskler gün geçtikçe büyüyor"

TÜSİAD Başkanı: Endişe duyuyoruz

İDAM TARTIŞMALARI VE AB İLİŞKİLERİNDEN DE KAYGI DUYMUŞTU

Diğer yandan Symes, idam cezası tartışmaları ve AB ile son günlerde yaşanan gerginlikten dolayı kaygılı olduğunu söylemişti.

TÜSİAD Başkanı’nın idam cezası ve AB ilişkileri kaygısı haberiTÜSİAD Başkanı: Endişe duyuyoruz

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)