Tutkulu İtalyan Siena

Şehri ziyaret eden Melih Uslu, Skylife Dergisi'ne bir gezi yazısı hazırlayarak Siena'da yaşadığı tecrübeleri anlattı: Toskana’nın üzüm bağları ve servi ağaçlarıyla bezeli pastoral manzarası içinde kabuğuna çekilmiş bir kale kenti olan Siena’da sizi şaşırtacak çok şey var.

Tutkulu İtalyan Siena

İTALYA'NIN EN GÜZEL MEYDANLARINDAN

İlk bakışta düzenli bir mimari, paha biçilmez güzellikte evler, labirenti andıran dar sokaklar ve asırlık saraylar... Siena denince akla ilk gelen şey İtalya’nın en güzel meydanlarından biri olan Piazza del Campo.

İstiridye kabuğunu andıracak biçimde dokuz parçaya bölünmesinin nedeni de her parçanın o dönemki idari bölgelerden birini temsil etmesi. Bugünkü şekline 13. yüzyılın sonlarında kavuşan meydanı gezmeye çevresindeki saraylardan başlıyoruz.

Tutkulu İtalyan Siena

ÜÇ TEPELİ ŞEHİR

Tepelerden kaynak sularıyla beslenen 15. yüzyıl çeşmesi Fonte Gaia’nın taçlandırdığı Campo Meydanı’nın çevresindeki sarayların en ünlüsü, Palazzo Pubblico (Belediye Sarayı). İnşasına 1284 yılında başlanan saray, başlı başına bir sanat harikası. Odaları duvardan duvara resim ve fresklerle süslenmiş yapının gotik stildeki pencereleri, daha sonra inşa edilen Siena binalarına da uygulanmış.

Tutkulu İtalyan Siena