Tutuklu FETÖ'cü uyuşturucu kaçakçısı çıktı
Ajanslar

Polis ekiplerince, Brezilya'dan İskenderun Limanı'na gelen Mearsk Califorina isimli gemide 26 Temmuz'da yapılan aramada, bir konteynerdeki 9 çanta içinde 229 ayrı pakette ele geçirilen 251 kilo 800 gram kokainle ilgili soruşturma derinleştirildi.

Ele geçirilen uyuşturucunun kim veya kimlere ait olduğunun belirlenmesi için çalışma yapan ekipler, gemideki tüm konteynerlerin bilgilerini detaylı incelemeye aldı. Yapılan incelemede kokain ele geçirilen konteynerin, merkezi Gaziantep'te bulunan ve ahşap işleri yapan bir şirkete ait olduğu tespit edildi. Konteynerin ahşap yüklü olduğu ve o bilgi doğrultusunda liman sahasına indirildiği tespit edildi.

ŞİRKETİN SAHİBİ FETÖ'CÜ ÇIKTI

Bu arada, şirketin sahibi Mehmet Yaşar ile şirket ortağı olan oğlu Harun Yaşar'ın ise "FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne üye olmak", "terör örgütüne finans sağlamak" suçlarından Gaziantep'te tutuklandığı belirlendi. Her iki zanlı hakkında bu olayla ilgili de soruşturma açıldığı öğrenildi.

Tutuklu FETÖ'cü uyuşturucu kaçakçısı çıktı

251 KİLO 800 GRAM KOKAİN

İskenderun Limanı'nda 26 Temmuz'da bir gemiye düzenlenen operasyonda bir konteyner içerisinde 251 kilo 800 gram kokain ele geçirilmiş, olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı.

İŞ ADAMININ EVİNDEN ÇIKANLAR

Öte yandan, şirket sahibi Mehmet Yaşar ile oğlu Harun Yaşar FETÖ'nun darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturması kapsamında 28 Temmuz'da Gaziantep'te gözaltına alınmış ve sevk edildikleri mahkemece tutuklanmıştı. Mehmet Yaşar'ın iş yerinde yapılan aramada gizli kasa içerisinde 43 bin 890 lira ve 450 dolar nakit para olmak üzere toplam 9 milyon 250 bin lira tutarında çok sayıda farklı iş adamı ve firmalardan alınmış çekle birçok dijital materyal ele geçirilmişti.