Bozdağ algı operasyonlarına dikkat çekti

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, TRT Genel Müdürlüğü'nde gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda kendisine yöneltilen birçok soruya yanıt verirken tutuklu gazeteciler konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

"OBJEKTİFLİĞE ÖZEN GÖSTERİLMELİ"

Bir gazeteci, Adalet Bakanlığı tarafından açıklanan tutuklu gazetecilerin rakamlarının Kılıçdaroğlu'na sorulduğunda "Bunlar beni ilgilendirmiyor, bunlarla ilgili iddialarda bulunan birtakım dernekler var. Ben o dernekleri dinlerim." dediğini aktararak nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Bozdağ, şunları söyledi: "Bizim hep söylediğimiz şey, hükümete karşı da Türkiye'ye karşı da uluslararası çevrelerin adil ve objektif olmasıdır. Türkiye içinde siyaset yapan herkesin de değerlendirmelerinde de objektifliğe özen göstermesi lazım. Sayın Kılıçdaroğlu'nun da gerçek olan konular üzerinde değerlendirme yapmasını ben hep tavsiye ediyorum.

"TWEET ATTI DİYE TUTUKLANAN BİR ALLAHIN KULU VAR MI?"

Türkiye cezaevlerinde salt gazetecilik yaptığı gerekçesiyle tutuklu ve hükümlü hiç kimse yoktur. Bunu biz defalarca ifade ettik. Defalarca bunu dile getirdik. Örneğin zaman zaman şöyle haberler görüyorsunuz, 'Bir tweet attı, adam tutuklandı'. Tweet yüzünden tutuklandı, çok büyük bir algı operasyonu. Türkiye'de tweet attı diye tutuklanan bir Allah'ın kulu var mı, yok. Ama şunu söylemesi lazım, 'Tweetinde ne dedi?' Orada bir şey söylüyor. Suç olan bir şeyi icra ediyor. Onun için insanlar adli takibata muhatap kalıyor. Oradan devam ediyor."

Bozdağ algı operasyonlarına dikkat çekti

"YÜZLERİNİN RENGİ DEĞİŞTİ"

Türkiye'ye dönük gazetecilerle veya başka insan haklarıyla ilgili konularda değerlendirme yapan kuruluşların varlığına işaret eden Bozdağ, sözlerine şöyle devam etti: "Adalet Bakanı olduğum dönemde bunlardan bir tanesi geldi bana, elinde bir liste var. Sayın Kılıçdaroğlu'nun dediği derneklerden birinin listesi var. Ben onlara dedim ki; 'Elinizdeki listeyi tek tek konuşalım.' İsim veriyorlar, bizde elimizdeki bilgileri kendileriyle paylaştık. Yüzlerinin rengi değişti. Onlara hatta şunu da söyledim, 'Sizin güvendiğiniz avukatlar gelsin bu dosyaları incelesinler. Size getirilen dosyaların içi nedir, ne değildir? Belli ki size bu bilgiler tam doğru aktarılmıyor. Dosyalar burada gelin bakın içerisine ne var ne yok.' Hala gelecekler, göndermediler. Neden? Çünkü dosyaların içerisinde bunlara anlatılan bilgilerin yalan olduğunu ortaya koyacak veriler var. O yüzden de gelmediler."

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ gündemdeki diğer önemli bir konu olan Almanya ile Türkiye'nin ilişkileri konusuna da değindi.

"ACABA SİZ ALMANYA'DAN MI YANASINIZ?"

Almanya'nın bu konuları, karşılıklı çıkarlar esasında değerlendirmesi gerektiğine işaret eden Bozdağ, bunun medya üzerinden yapılmaması gerektiğini bildirdi. Başbakan Yardımcısı Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na şu soruları yöneltti: "Acaba siz Türkiye'den mi yanasınız, bütün bu olup biten olaylar, tartışmalar konusunda; yoksa Almanya'dan yana mısınız? Siz, bütün bu Türkiye ile Almanya arasındaki tartışmalarda Alman hükümetini mi yoksa Türk hükümetini mi haklı görüyorsunuz? Darbecileri, Almanya'nın himaye etmesini doğru mu görüyorsunuz, Türkiye'nin bunu eleştirmesini yanlış mı görüyorsunuz? PKK'ya karşı Almanya'nın tutumunu doğru mu görüyorsunuz yoksa Türkiye'nin eleştirilerini yanlış mı görüyorsunuz?"

Bozdağ algı operasyonlarına dikkat çekti

"TÜRK-ALMAN DOSTLUĞU ZEDELENMEZ"

Alman halkı ile Türk halkı arasında çok büyük bir dostluk olduğunu anımsatan Bozdağ, gündelik siyasal tartışmalarla Alman halkı ile Türk halkı arasındaki dostlukta bir zedelenme olmayacağını kaydetti.

"PLANLI YALANLAR"

Almanya'daki insanların Türkiye'ye gelmekten çekindiğine dair haberler, yorumlar, sorularla oluşturulmak istenen kanaatlerin tamamının "planlı yalanlar" olduğunu vurgulayan Bozdağ, geçen sene temmuz ayı ile karşılaştırıldığında bu sene aynı ayda Türkiye'ye gelen Alman turist sayısında 20 bin civarında bir artış olduğunu bildirdi.