Twizy'i sadece A sınıfı kullanmayacak
AA

Twizy'i sadece A sınıfı kullanmayacak

Renault açıklamasına göre; Karayolları Trafik Yönetmeliği'ndeki değişiklik kapsamında, artık B sınıfı ehliyet sahibi sürücüler Twizy kullanabilecek. Renault Twizy, daha önce sadece A sınıfı (motosiklet) ehliyetiyle kullanılabiliyordu.

16 YAŞINDAKİ SÜRÜCÜLER

Twizy ayrıca, söz konusu yönetmelik kapsamında, B1 sınıfı ehliyete sahip 16 yaşındaki sürücülerle de buluşacak.

Renault Twizy, tasarımının yanı sıra sıfır karbondioksit salımlı, çevreci ve yüzde 100 elektrikli bir araç olma özelliklerini taşıyor. Tek motor ve ekipman seviyesiyle pazara sunulan Twizy, bataryasıyla birlikte 13 bin 700 avrodan başlayan fiyatlarla satılıyor. Aracın full donanımlı versiyonu ise 14 bin 400 avrodan başlayan fiyatlarla sunuluyor.

Twizy'i sadece A sınıfı kullanmayacak

BÜYÜK ŞEHİRLERDEKİ TRAFİK SORUNUNA ÇÖZÜM

Twizy, büyük şehirlerdeki trafik sorununa uygun çözüm olarak da öne çıkıyor. Ultrakompakt Twizy'de, çok küçük alana bile park edilebilme özelliğini taşıyor. Twizy'de sürücü ön hava yastığı ve dört noktalı ön emniyet kemerinin yanı sıra arka yolcu için de üç noktalı emniyet kemeriyle güvenliğe önem veriliyor. Sürücüler, aracın kişiselleştirme özelliğiyle kendine özgü bir Twizy yaratabiliyor.

Renault Twizy, 100 kilometrelik menzile sahip olup, şarjı 3,5 saatten daha az bir sürede tamamlanabiliyor. Batarya, 220 voltluk herhangi bir topraklı elektrik prizinden şarj olabiliyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)