Üçüncü Havalimanı'na ilk uçak 2018 yılında inecek
AA

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul'un yeni havalimanı hakkında bilgi verdi.

İstanbul Yeni Havalimanı'nı, 29 Ekim 2018'de uçuşlara açacaklarını ifade eden Arslan, havalimanının birinci pistinde acil ve taksi yollarının tamamlandığını, ikinci piste ilişkin çalışmaların başladığını söyledi.

Üçüncü Havalimanı'na ilk uçak 2018 yılında inecekFotoğraf kaynak AA

İLK UÇAK 2018'DE İNECEK

Arslan, Şubat 2018'de ilk uçağın İstanbul Yeni Havalimanı'na indirileceğini ancak havalimanının işletmeye açılması ve havayolu şirketlerinin taşınarak hizmet vermesinin 29 Ekim 2018'de gerçekleşeceğini bildirdi. Havayolu şirketlerinin, yeni havalimanına taşınmayla ilgili hazırlıkların başladığına işaret eden Arslan, amacın burası açıldığında aksaksız bir şekilde hizmetin verilmesi olduğunu dile getirdi.

Yeni havalimanın açılmasıyla kapasitesinin artmasına bağlı olarak uçuş sayılarının artıracağını vurgulayan Arslan, İstanbul Yeni Havalimanı'nın hizmete girmesiyle Atatürk Havalimanı'nda VIP, özel ve eğitim amaçlı uçuşların yapılacağını kaydetti.

Üçüncü Havalimanı'na ilk uçak 2018 yılında inecekFotoğraf kaynak DHA

"KARAR VERECEĞİZ"

Yolcu ve kargo taşımacılığının yeni havalimanından yapılacağını anlatan Arslan, "Çok ciddi bir alandan bahsediyoruz ve bu alanı da İstanbul'a nefes aldıracak şekilde değerlendirme yönünde alternatifleri çalışıyoruz. Kurum olarak bu alternatifleri hazırladıktan sonra Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız ile istişare ederek, kararı vereceğiz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)