UEFA'nın yeniden inceleme kararının perde arkası

UEFA'nın Galatasaray hakkındaki 'yeniden inceleme' kararının yankıları sürüyor.

UEFA'nın hamlesine dair bir çok iddia ortaya atıldı. Sarı-Kırmızılılar, 3 yıllık gelir bazında yaratılacak kaynaklar ve beklentileri ile ilgili 9 Mart tarihinde Nyon'da UEFA heyetine sunum yapmıştı.

Sunumda; oyuncu satışı, Şampiyonlar Ligi gelirleri, tesislerden gelecek para ve mağazacılık-ürün satışıyla ilgili 3 yıllık gelir taahhütünde bulunulmuştu. UEFA bu sunum sonrasında Avrupa'dan men cezası vermemişti.

TAAHHÜTTE SAPMA VAR

Ancak geçtiğimiz günlerde G.Saray'ın gelirlerini yeniden kontrol eden UEFA'nın, 3 yıllık taahhütte sapma tespit ettiği ve bu rakamın 25 milyon euroya ulaştığı ifade edildi. Ve bu nedenle soruşturma açtığı belirlendi.

UEFA'nın yeniden inceleme kararının perde arkası

GOMİS BU YÜZDEN SATILDI

Özellikle transfer geliri konusunda sıkıntı yaşandığı öğrenildi. Hatta G.Saray'ın Gomis'i apar topar satmasının ve Maicon'u elden çıkarmak istemesinin arkasında da bu sıkıntının yattığı gelen bilgiler arasında.

"KESİN CEZA YOK DİYEMEM"​

Kulübün Riva arazisinde hayata geçirilecek "Düşler Vadisi Riva" projesinin tanıtım toplantısının ardından açıklamalar yapan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'in ana gündem maddesi UEFA kriziydi.

Temkinli konuşmayı tercih eden Başkan Cengiz, UEFA ile yaptıkları yapılandırma anlaşmasının yeniden gözden geçirilmesiyle ilgili, "Ceza beklemiyoruz ama büyük konuşmamak lazım. Ne olacağını zamanla göreceğiz" dedi.