Ufuk Uras Öcalan'ın ev hapsi için arsasını önerdi

Ufuk Uras Öcalan'ın ev hapsi için arsasını önerdi

BDP'li Ufuk Uras'ın, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e getirdiği 'Öcalan'a ev hapsi önerisi' büyük tartışma yarattı. Ancak Bakan Ergin dün yaptığı 'Bu tip mahkumiyetlere çarptırlanların ev hapsi uygulamasından faydalanması imkansız' açıklaması tartışmalara son noktayı koydu.

İMRALI ADASI YAKINLARINDAKİ PAŞALİMANI ADASI

Adalet Bakanı Sadullah Ergin'den Öcalan'ın ev hapsine alınmasını, bunun için kendi arsasını verebileceğini belirten ancak olumsuz yanıt alan BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras'ın önerdiği arsanın İmralı adası yakınlarındaki Marmara adasının güneyinde bulunan ve içinde beş köyün yer aldığı Paşalimanı adasında bulunduğu anlaşıldı

Ufuk Uras Öcalan'ın ev hapsi için arsasını önerdi

8 DÖNÜMLÜK ARAZİSİNİ VE TAŞ EVİNİ ÖNERDİ

Uras, buradaki 8 dönümlük arazisini ve taş evini önerdi ancak talebi olumsuz karşılandı.

ERDOĞAN İLE DE GÖRÜŞTÜ

Ufuk Uras'ın görüşmede Bakan'a "Öcalan'ın bu statüde tutulmasına karşı olduğunuz biliyoruz. O zaman gelin çözümün önünü açmak için benim Paşalimanı'ndaki 8 dönümlük arazimi ve taş evimi Öcalan için dizayn edin. Yine sizin denetiminizde olsun." dediği öğrenildi.

Ufuk Uras kısa bir süre önce Başbakanlık konutunda Başbakan Erdoğan ile de Kürt sorununun çözümü konusunda görüşmüştü. Uras'ın Öcalan'la görüşme isteği ise Adalet Bakanlığı tarafından reddedilmişti.