Uğur Dündar'ın Şener'i anlatırken gözleri doldu - izle

Uğur Dündar Şener'i anlatırken gözleri doldu

Dün gerçekleştirilen son Ergenekon dalgasında 10 gazeteci gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan Nedim Şener, Star TV Ana Haber sunucusu Uğur Dündar'ın da adeta sağ koluydu. Şener'in gözaltına alınmasına Uğur Dündar'ın tepkisi ise büyük merakla bekleniyordu.

GÖZLER STAR TV ANA HABER BÜLTENİ'NDEYDİ AMA..

Uğur Dündar'ın, yakın dostu ve iki yıldır Arena programını beraber sunduğu isim olan Nedim Şener'in son Ergenekon dalgası sonucu gözaltına alınması ile ilgili ne yorum yapacağını merak edenler, Dündar'ın Star TV Ana Haber'i sunmamasının ardından hayal kırıklığına uğramıştı.

Uğur Dündar'ın Şener'i anlatırken gözleri doldu - izle

5N1K'YA KONUK OLDU

Ancak usta gazeteci Uğur Dündar, CNN Türk'te Cüneyt Özdemir'in sunduğu 5N1K programına katılıp tepkisini çok sert bir dille anlatırken konuşmasının sonunda gözyaşlarını tutamadığı anlaşıldı.

Dündar açıklamasında şunları söyledi:

"Nedim Şener, Türkiye'nin yetiştirdiği soruşturmacı gazetecilik kulvarının önemli temsilcilerindendir. Nedim, gazetecilik ilkelerinin dışında herhangi bir davranışı sergileyebilecek yapıda değildir. Halkın gerçekleri öğrenme arayışının ötesinde bir arayışa asla girmemiştir. İllegal örgütlerle bağlantısı olabileceğini hiç düşünmüyorum. Nedim sadece gazetecidir, cesaretli bir gazetecidir. Nedim bu çevrelerin istediklerini söylemediği için, onlara ters düştüğü için tepki çekmiş olabilir, ama unutulmamalı ki demokrasi muhalefet etme hakkı olduğu sürece demokrasidir.

KABUL ETMEM MÜMKÜN DEĞİL

Gazetecilik korkuyla yapılabilecek bir meslek değildir. Zaten hepimizin kafasında yeterince otosansür olgusu yer etmiş durumdadır. Bu üzücü bir gerçektir. Düşünebiliyor musunuz, İçişleri Bakanı'nın 'Türkiye'deki basın özgürlüğünün Amerika'dan bile önde olduğunu söylediği günlerden birkaç gün sonra gazeteciler yazdıkları kitaplar ve yaptıkları haberler nedeni ile terör örgütü ilişkisi suçlamasıyla gözaltına alınabiliyorlar. Bunu benim kabul etmem mümkün değildir.

TARAFSIZ GAZETECİLİK YETMİYOR

Dürüst ve tarafsız gazetecilik artık yetmiyor. Ben kişisel olarak belli bir olgunluğa ulaştığım için bizden alkış bekleniyor. Yani iktidarın yaptığı her şeyi alkışlamadığın zaman iktidara köstek olan gazeteci oluyorsunuz. Bir anlamda bu durum Sedat Simavi'nin söylediği o unutulmaz sözleri bize hatırlatıyor: Kalemini kır ama satma! Alkışlamak bana göre satmak anlamına gelir. Biz kalemimizi satmak yerine kırarız ve bu mesleği yapmayız."

UĞUR DÜNDAR'IN GÜLEN NOTU

Dündar'ın telefonu kapatırken Fethullah Gülen ile ilgili söylediği, "Zamanında onu da savunduk" açıklaması ise dikkat çekiciydi.