Uğur Meleke: Emenike'yi kazanmak şart mı

Uğur Meleke: Emenike'yi kazanmak şart mı

Milliyet Gazetesi Yazarı Uğur Meleke, bugünkü köşe yazısında 1-1 sona eren Torku Konyaspor-Fenerbahçe maçını kaleme aldı.

Meleke, Emenike'yi sürekli oynatan teknik direktör İsmail Kartal'a da eleştirilerde bulundu.

İşte Meleke'nin o yazısı:

Konya'da harika tribünlere yakışır daha tutarlı bir Konyaspor vardı. Geçen hafta ciddiyeti eksik olan Selim'in 18 dışında, Kokalovic'in kulübede olması savunmayı dengelemiş. Ömer Ali her hafta yeni pozisyonuna biraz daha alışıyor ama sertlikten kaçması, yeteneklerini unutmaması gerek.

İÇİNE GÜİZA KAÇMIŞ

Fenerbahçe'deyse hemen her maçta aynı senaryo yaşanıyor: İçine Güiza kaçmış Emenike maça santrforda başlıyor, 45 dakika saç baş yoldurduktan sonra sol açığa geçip geniş alanda kaçırdıklarını telafi etmeye çalışıyor. Bu ısrarın gerekçesi de ilginç: İsmail Kartal, Emenike'yi kazanmaya çalışıyormuş!Yahu Caner bu takımda formayı alabilmek için kendini hırpaladı, Alper olağanüstü mücadele veriyor 11'de kalabilmek için. Niye kimse Alper'i-Caner'i kazanmaya çalışmadı da Emenike kazanılmayaçalışılıyor? Ya da Webo'nun 11'e girmesi için küsmesi, problem çıkarması ve sonra “kazanılmaya çalışılması” mı gerek?

Fenerbahçe takımı Emenike'ye gol attırmaya çalışırken gereksiz efor sarf ediyor, sinirleniyor, son iki maçtır da geriye düşüp ekstra çabalamak zorunda kalıyor. İki haftada bu gerekçeyle kaybedilen sadece 5 puan değil, adalet duygusu da zedeleniyor bence.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...