Ukrayna BM Temsilcisi: Rus uçakları topraklarımıza girdi

Ukrayna BM Temsilcisi: Rus uçakları topraklarımıza girdi

Sergeyev, BM Güvenlik Konseyi'nin Ukrayna'daki gelişmeleri değerlendirdiği özel oturumunda yaptığı sunumun ardından gazetecilere açıklama yaptı.

"BM'DEN DESTEK BEKLİYORUZ"

BMGK üyelerine Ukrayna'daki son gelişmelerle ilgili bilgi verdiğini kaydeden Sergeyev, "Güvenlik Konseyi'nden siyasi ve moral destek bekliyoruz. Yapabilecekleri herşeyi yapmalarını ve önleyici diplomasiyi işletmelerini istiyoruz" dedi.

Rusya'nın silahlı unsurlarının Kırım'da bulunduğunu BMGK'ya anlattığını da belirten Sergeyev, "Rus saldırı helikopterleri ve MI-24 askeri uçakları Ukrayna topraklarına girdi. Rusya'nın desteklediği gruplar Kırım'da Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne tehlike oluşturuyor" diye konuştu.

"RUSYA HENÜZ SALDIRMADI.."

Aynı senaryonun daha önce Abhazya ve Osetya'da da oynandığını savunan Sergeyev, "Güvenlik güçlerimize güveniyoruz. Kendimizi, savunmak için yeterli gücümüz var" dedi.

Basın toplantısında önce Rusya tarafından Ukrayna topraklarına saldırı olduğu yönünde açıklama yapan Sergeyev, daha sonra gazatecilerin sorusu üzerine henüz hukuki olarak "saldırı" tanımlamasını kullanmadıklarını söyledi.

BMGK'dan Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne destek

BMGK Dönem Başkanı Litvanya'nın BM Daimi Temsilcisi Raimonda Murmokaite, BMGK'daki toplantının bitmesinin ardından gazetecilere açıklama yaptı.

Ukrayna'nın talebi üzerine toplantı düzenlediklerini kaydeden Murmokaite, "Toplantıda Ukrayna'nın toprak bütünlüğü, egemenliği ve birliğine olan destek vurgulandı. Konsey, Ukrayna'daki tüm taraflarla ve siyasi aktörlerle teması ve kapsamlı bir çözüm için diyaloğu desteklemeye devam edecek" dedi.

Murmokaite, BMGK'nın bir basın bildirisi taslağı üzerinde çalıştığını ancak metne son halinin henüz verilmediğini de dile getirdi.

Bu arada, BMGK'da toplantının devam ettiği sırada BM önünde toplanan bir grup, "Rusya elini Ukrayna'dan çek", "Ukrayna'ya yardım" sloganlarıyla gösteri düzenlediler.