Ukrayna'da koruma krizi

Ukrayna'da koruma krizi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kiev ziyaretinde Ukraynalı askerleri kendi dillerinde selamladı.

KORUMA KRİZİ

Ziyaretin ilerleyen saatlerinde koruma krizi yaşandı. Başbakan Erdoğan'ın korumalarıyla Ukraynalı korumalar arasında arbede yaşandı. Arbedede Başbakan Erdoğan'ın özel kalem müdürü darp edildi. Düzenlenen toplantıya da Erdoğan'ın korumalarının bir kısmı alındı.

PROTOKOL GÖREVLİLERİ ALINMADI

Dünya Bülteni'nin haberine göre Erdoğan'ın Türk ve Ukraynalı işadamlarına konuşma yaptığı Ukrayna Evi'ndeki törene TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile bazı Başbakanlık protokol görevlileri ve Erdoğan'ın doktoru, Başbakanlık Özel Kalem Müdür Yardımcısı Çağatay Kılıç alınmadı.

BAŞBAKANLIK YALANLADI

Koruma kriziyle ilgili Başbakanlık Basın Merkezi'nden bir açıklama geldi. açıklamada, 'Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın Ukrayna ziyareti esnasında “Başbakan ERDOĞAN'ın korumaları ve Ukraynalı korumalar arasında arbede çıktığı ve bazı görevlilerin darp edildiği” şeklinde haberler yayınlanmıştır. Haberlerde sözkonusu edilen iddialar doğru olmayıp, gerçekdışıdır.' denildi.

KORUMALAR ARASINDAKİ GERGİNLİK SÜRDÜ

Bu duruma Başbakan Erdoğan'ın korumaları tepki gösterince Ukraynalı korumalar, “Biz Ankara'ya geldiğimizde Çankaya Köşkü'ne sadece iki korumayı aldınız. Telefonları yüzümüze kapattınız” diye karşılık verdi. Başbakanlık korumaları, “Biz Köşk'ün koruması değiliz. Meselenizi onlarla çözün” diyerek sert çıkınca, bazı korumalar yumruklaştı. Kavga büyümeden yatıştırılırken, korumalar arasındaki gerginlik Başbakan Erdoğan Kiev'den ayrılana kadar sürdü.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

ÇOK SAYIDA BAKAN DA ZİYARETE KATILDI

Başbakan Erdoğan, Ukrayna'nın Başkenti Kiev'e yaptığı ziyarette ilk olarak Meçhul Asker Anıtı'na çelenk koydu. Burada düzenlenen törene Erdoğan'ın yanı sıra Ukrayna ziyaretine katılan Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Enerji Ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergun, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da eşlik etti. Erdoğan ve beraberindeki heyeti Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç karşıladı. Yanukoviç, Erdoğan'ı sarılarak karşıladı.

BAŞBAKAN UKRAYNA DİLİNDEN SESLENDİ

Her iki ülkenin resmi milli marşlarının dinlenmesinin ardından, Erdoğan, Devlet Başkanlığı Askeri Kıtası'nı Ukrayna dilinde, "Vitoyu" diye selamladı. Erdoğan ve Yanukoviç daha sonra baş başa görüşmeye geçti. Erdoğan ve Yanukoviç ikili görüşmenin ardından bir basın toplantısı düzenleyecek. Erdoğan'ın Ukrayna ziyareti devam ediyor.