Ukrayna'da parlamento milletvekilleri arasında kavga

ukraynakavga

Aylardır ülkenin doğusundaki iç savaşla boğuşan Ukrayna'da parlamento milletvekilleri arasında adeta savaş gibi bir kavgaya sahne oldu.

YUMRUKLU KAVGAYA ÇOK SAYIDA VEKİL KARIŞTI

Aşırı sağcı Sovoboda Partisi üyeleriyle Bölgeler Partisi milletvekilleri ülkenin doğusundaki seferberlik düzeyinin yükseltilmesi için yapılan görüşmeler sırasında birbirlerine girdi. Yumrukların bolca konuştuğu kavgaya her iki partiden onlarca milletvekili karıştı. Vekillerin genel kurul salonu dışında da devam ettirdiği kavgadan geriye bu sahneler kaldı.

Ukrayna'da parlamento milletvekilleri arasında kavga İZLE

UKRAYNA SAVAŞ UÇAKLARI DÜŞÜRÜLDÜ

Diğer yandan; Ukrayna ordusu tarafından bir açıklama yapıldı. Ukrayna Ordusu, "Rus yanlısı ayrılıkçılar, Ukrayna ordusuna ait 2 savaş uçağını düşürdü." açıklamasını yaptı.

Ukrayna Anti Terör Operasyonları Komuta Merkezi basın sözcüsü Aleksey Dmitraşkovskiy, uçakların düşülmesinden haberdar olduklarını ancak pilotların durumu hakkında bilgilerinin bulunmadığını söyledi.

GÖREV UÇUŞU YAPAN UÇAK DÜŞTÜ

Yerel basın, çatışma bölgesindeki bir gazeteciye dayanarak verdiği haberde, Lisiçanski bölgesi üzerinde görev uçuşu yapan bir uçağın düşürüldüğünü, pilotların fırlatma sistemini kullanarak atladığını yazdı. Rusya basını ise uçakların Snejnoe-Sour Mogil bölgesinde düşürüldüğünü duyurdu.

Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçılar daha önce de orduya ait AN-26 ve SU-25 uçaklarını düşürmüştü.

Bölgede 17 Temmuz'da düşen Malezya Havayolları'na ait Boeing 777 uçağının da ayrılıkçılar tarafından vurulduğu iddia edilmişti.