Ukrayna'da tanışan ikizler Kırıkkale'de evlendi
DHA

Kırıkkale'li 32 yaşındaki Soner ve İlker Kılınç adlı ikiz kardeşler, yaklaşık 4 yıl önce gittikleri Ukrayna'da üniversite eğitimini tamamlarken birlikte çalıştıkları otelde tanıştıkları 28 yaşındaki Marina Fotina ve Marina Oleskoskaya ile dünya evine girdiler.

Ukraynalı okul ve iş arkadaşları kızlarla evlenme karararı alıp, nİkah kıyan ikizler, Kırıkkale'de kendi örf ve adetlerine göre telli-duvaklı bir düğünle hayatlarını birleştirdiler. İkizlerle eşleri, bu kez Antalya'daki bir otelde çalışacaklarını belirttiler.

Ukrayna'da tanışan ikizler Kırıkkale'de evlendi

"4 YIL BOYUNCA BERABER ÇALIŞTIK"

Kırıkkale Öğretmenevi Osmanlı Düğün Salonu'nda ikizler Soner ve İlker Kılınç'ın düğün törenleri, Ukrayna'dan gelen gelinlerin yakınları ve kalabalık bir davetlinin katılımı ile gerçekleşti. Ailelerinin yaptığı ortak düğünle dünya evine giren ikiz kardeşler Soner ve İlker Kılınç, mutlu günlerinde duygularını dile getirirlerken, "Biz eğitimimizi Ukrayna'da geçirdik ve aynı zamanda İskoç firmasına ait bir şirkette çalıştık. Eşim Marina orada muhasebe, Marina da resepsiyon görevlisiydi. Biz de operasyon müdürlüğü yaparken tanıştık. 4 yıl boyunca beraber çalıştık. Son iki yıl boyunca evlilik konusunda adını koyalım dedik. Ukrayna'da resmi nikahımızı yaptık, Kırıkkale'de telli-duvaklı bir düğünle dünya evine girdik" dedi.

Ukrayna'da tanışan ikizler Kırıkkale'de evlendi

"AYNI İŞİ ANTALYA'DA YAPACAĞIZ"

Memleketi Ukrayna'daki otelde muhasebe görevlisi olarak çalışırken tanıştığı Soner Kılınç ile aynı okuldan mezun olduktan sonra evlenen üniversite mezunu Marina Fationa, "Türkiye çok sevdiğimiz bir yer. Aynı işi, çok beğendiğimiz Antalya'daki bir otelde yapacağız. Kendimizi çok iyi hissediyoruz. Biz ayrı bir kültür ve dilden geliyoruz. Bu kültürü ilk kez yaşayacağız. Bu yüzden çok şanslıyız ve mutluyuz. Amacımız Müslüman olmak" dedi.

Ukrayna'da tanışan ikizler Kırıkkale'de evlendi

"HAYATIM BOYUNCA DENİZ KENARINDA YAŞAMAK İSTEDİM"

İkizlerden İlker Kılınç ile evlenen ve Ukrayna'daki otelde resepsiyon görevlisi olarak çalışan üniversite mezunu Marina Oleskovskaya Kılınç da mutlu olduğunu söyledi. Oleskovskaya, "Hayatım boyunca deniz kenarında yaşamak istedim. Bütün hayalim gerçek oldu. Her şey çok güzel yemekleri ve havası güzel olan bir ülke Türkiye. Antalya'da yaşayacağım için çok mutluyum. Ukrayna kültüründe 'iki kardeş aynı anda düğün yaparlarsa, hayatları boyunca çok şanslı geçirirler ve çok mutlu olurlar' diye bir inanış var. Biz de şu an çok mutluyuz" dedi.

Ukrayna'da tanışan ikizler Kırıkkale'de evlendi

Kırıkkale'nin Yenimahalle semtinde babaları emekli sağlık memuru Hamza Kılınç'ın evinde kalan ikizlerle eşleri, bir süre sonra balayılarını Antalya'daki bir otlelde geçirip, aynı yerde işe başlayacaklarını belirttiler.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)