Ülker DİASA'yı da satın aldı

Ülker DİASA'yı da satın aldı

Yıldız Holding, Sabancı Holding ve İspanyol Dia ortaklığı olan Diasa'yı almak için anlaştı. Diasa'nın satış bedeli yaklaşık 300-350 milyon TL.

2 yıl önce 600 milyon lira bedelle Migros'un indirim marketi Şok 'un satın alan Murat Ülker ilk iş olarak içki reyonunu kaldırtmıştı. Şimdi de DiaSa ile el sıkışan Ülker'in DİASA'da da içki reyonunu kaldırması bekleniyor..

600 MİLYON'A ŞOK'U SATIN ALMIŞTI

Bilindiği gibi Yıldız Holding, 2 yıl önce 600 milyon lira bedelle Migros'un indirim marketi Şok'u satın almıştı. Böylece Bizim Toptan'ı da elinde bulunduran Ülker grubu bu alanda önemli bir adım atmıştı. Sonrasında açıklanan hedefler de bu kategoride hızlı büyümeyi gösteriyordu.

1203 MAĞAZA GELİYOR

Ülker'in bu alım sonrası 500'ü franchise olan bin 200'ü aşkın mağazası olan DiaSA ile birlikte mağaza sayısı 2 bin 500'e yaklaşacak. Ve böylece ucuz marketler konseptinde önemli bir pazar payına ulaşarak sektörde ikinci sıraya oturacak. İspanyolların 'indirim süpermarketi' konseptiyle 1999 yılından bu yana Türkiye'de faaliyet gösteren Dia, 2000 yılında Sabancı grubu ile gittiği ortaklıkla mağazalarını DiaSA adıyla açmaya başlamıştı. DiaSA'nın çalışan sayısı 4000 bine yaklaşıyor.

7 ÜLKEDE FAALİYETTE

Dia, gıda dağıtım sektöründe çok uluslu olarak İspanya, Portekiz, Fransa, Türkiye, Çin, Arjantin ve Brezilya olmak üzere 7 ülkede hizmet sunuyor. 2012'de brüt satışı 11.679 milyar euro'ya ve faaliyette bulunduğu ülkelerdeki mağaza sayısı 8 bine ulaştı. Temmuz 2011'den beri, Madrid Borsası'nda işlem gören DIA, İspanyol pazarının referans endeksi Ibex 35'in parçası.