Uludere haini de FETÖ'cü çıktı
Ajanslar

ULUDERE

Terör örgütü FETÖ cuntasının darbe girişimi sırasında ortaya çıkan bilgi ve belgeler, Türkiye'nin karanlıkta kalan ve ülkeyi iç karışıklığın eşiğine getiren olayları da aydınlatmaya başladı.

ESKİ ULUDERE KOMUTANI GÖZALTINA ALINDI

Dink suikastı, Yazıcoğlu'nun şüpheli kazası ve Rus uçağının düşürülmesinin ardından Uludere'de 34 sivilin 'PKK'lı diyerek vurulması' olayı da FETÖ'ye uzandı. Uludere Hudut Tabur Komutanı Jandarma Binbaşı Hüseyin Erten, darbe girişimi ardından önce açığa alındı, dün de gözaltına alındı.

FETÖ KOMUTANI GİZLEMEK İÇİN BURSA'YA GÖNDERDİ

Karanlık komplonun şifreleri yeni yeni ortaya çıkmaya başladı. Star'ın haberine göre, söz konusu dönemin Uludere Hudut Tabur Komutanı, Jandarma Binbaşı Hüseyin Erten'di. Hem Çözüm Süreci'ne darbe vurmak hem de Kürtleri hükümet aleyhine ayaklanmaya teşvik etmek hedefiyle yapıldığı belirtilen kanlı girişimin başarısız olmasından sonra örgüt Binbaşı Ertem'i gizlemek için Bursa'ya gönderdi.

POLİS TARAFINDAN YAKALANDI

Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki Sırameşeler Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğüne bir süre önce vekaleten atanan ve darbe girişiminin ardından görevinden uzaklaştırılan eski Uludere Hudut Tabur Komutanı Jandarma Binbaşı Hüseyin Erten, polis tarafından yakalandı.

SORUGUSU SÜRÜYOR

İl Emniyet Müdürlüğüne getirilen Erten'in sorgusu sürüyor..