Ulueren: Aptalca transferler yapıldı

Ulueren: Aptalca transferler yapıldı

G.Saray'ın sıradan bir anadolu takımı gibi olduğunu söyleyen Ulueren, ''Sarı-kırmızılı kulüp aptalca transferler yerine altyapısına ağırlık verseydi bugün çok daha farklı yerde olabilirdi.'' dedi.

İşte Ulueren'in o yazısı:

SIRADAN BİR ANADOLU TAKIMI GİBİ

G.Saray sıradan bir Anadolu takımı gibi. Koşuyorlar, mücadele ediyorlar ama üretkenlik sıfır. Yıldız oyuncu dediğin işte bu maçlarda ortaya çıkar ve sonucu değiştirir. Ama G.Saray'da haftalardır sonucu değiştirecek çapta bir oyuncu gözükmüyor. Yazık. 150 milyon Euro'luk takımın oynadığı oyuna bakın? Bu G.Saray mı şampiyon olacak? Şampiyonluğu geçtim, bu takım lig ikinciliğini de hak etmiyor.

G.Saray bu sezon çıktığı 14 dış saha maçında kimi yenmiş biliyor musunuz? Ligin son iki sırasındaki Kayseri takımlarını. Bir de federasyon kararıyla Beşiktaş'ı. Çıktığı 14 deplasmanda 24 puan kaybeden bir takım şampiyonluk kelimesini ağzına alamaz. Koca G.Saray'ın neredeyse aldığı galibiyet sayısı kadar beraberliği var.

Dün Konya'da diğer deplasmanlara göre daha hırslı ve arzululardı. Defansta Muslera, Semih ve Eboue hatasız oynadı ama aynı sözleri orta saha ve forvetteki oyuncular için kullanmam mümkün değil. Burak-Umut ikilisi çok aciz kaldılar. Burak'ın attığı nefis şut dışında katkısı sıfırdı. Her topu kaybetti.

APTALCA TRANSFERLER...

G.Saray Telles'i, Ontivero'yu, Hajrovic'i, Burdisso'yu alacağına 19 yaşındaki Berk İsmail ve onun gibi birkaç isime daha yatırım yapsa, kısacası aptalca transferler yerine altyapısına ağırlık verseydi bugün çok daha farklı yerde olabilirdi. Berk İsmail'in fiziği, koşuları, vuruş tekniği sahadaki birçok futbolcudan daha iyi. Bu çocuğun üzerinde durulursa büyük yıldız olabilir.

Orta alanda Selçuk, Ceyhun, Yekta yine etkisizdi. Hep yana oynadılar, hücuma katkı hiç yapmadılar. Sneijder kalitesinde bir oyuncu 45 metre sürüp o kadar kötü vurmamalı. Yani Sneijder de kafa olarak sahada değildi. Sonuç olarak önceki gün Beşiktaş, dün G.Saray kaybettiği puanlarla F.Bahçe'yi şampiyon yapmıştır. Haftaya F.Bahçe maçı ne mi olur? G.Saray yine kazanamaz ama sahası, Ultraslan'ın tüm iyi niyetine rağmen 1-2 maç kapanır.