Ulueren'den TT Arena hakkında olay iddia

Ulueren'den TT Arena hakkında olay iddia

Serhat Ulueren bugün Vatan Gazetesi'nde yayınlanan yazısında TT Arena'nın çatısının neden kapatılmadığı ile ilgili ilginç iddialarda bulundu.

"G.Saray'ın senede 100 milyon dolar gelir elde ettiği, adeta altın yumurtlayan tavuk durumundaki Türk Telekom Arena'yı bir takım sahte evrak ve düzmece raporlarla elinden kaptırmak için her şeyi yapıyor (!). Az sonra G.Saray yönetiminin Arena'ya sahte çürük raporu almak için hangi yolları, neden, niçin kovaladığını açıklayacağım. Ama önce Arena'nın kısa bir hikayesi...

Rahmetli Özhan Canaydın zamanında yapımına başlanan, Adnan Polat döneminde tamamlanan ancak açılışı sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindekilerin ıslıklanmasıyla farklı bir boyut kazanan ve sonrasında Adnan Polat'ın başkanlığı bırakmasına yol açan Arena için geçtiğimiz aylarda G.Saray ile Gençlik ve Spor Bakanlığı mahkemelik olmuştu. Peki neden mi?

SÜREKLİ ERTELENDİ

3 Mayıs 2011'de G.Saray 2. Başkanı Işın Çelebi ile dönemin Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül protokol yaparak Arena'nın açılır kapanır çatısının 24 ay içersinde yapılmasını kararlaştırmış ve imzalar atılmıştı. Bunun karşılığında da Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü stattaki loca ve salonların tüm dekorasyonunu yapacaktı. Nitekim bunları da kısa sürede yapıp sarı-kırmızılı kulübe teslim ettiler. G.Saray ise Mayıs 2013 tarihine kadar açılır kapanır çatı kapaklarını yapacaktı. Adnan Polat usulsüz idari ibrasızlıktan sonra Mayıs 2011'de başkanlığı bırakınca çatı kapakları işi de Ünal Aysal yönetimine kaldı.

Toplam 12 milyon Euro'luk maliyeti olan açılır kapanır çatının tüm projesi Polat yönetimi tarafından yaptırıldı ve bu projeler Ünal Aysal'a teslim edildi.
2 yıldır “çilek futbolcu” arayan ve bu uğurda 200 milyon Euro harcayıp sonrasında, takımı şampiyon yapan Terim'i kovup Mancini'yi alan, sırf devre arası transferlerine 50 milyon Euro harcayan Ünal Aysal açılır kapanır tavanı ise hep kulak arkası etti.

MİLAT JUVENTUS MAÇI OLDU

10 Aralık'ta oynanan Şampiyonlar Ligi'ndeki G.Saray-Juventus maçı kar yağışı nedeniyle 33. dakikada tatil edildi. İşte o dakika zemin ısıtmaların devreye girmemesi ve en önemlisi çatı mevzusu yeniden gündeme geldi. Sedat Doğan'ın, “Sözleşmede çatının kapatılmasıyla ilgili madde yok” sözlerinden sonra Spor Bakanlığı derhal dava açma kararı aldı.

Daha önce defalarca G.Saray'ı, çatıyı kapatmaları konusunda noter kanalıyla uyaran İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tatil edilen maç sonrası davayı açtı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, hasılat dağıtımı, reklam gelirleri, isim hakkı, kombine ve kart gelirleri, forma reklamları ve diğer konularla birlikte sarı-kırmızılı kulübe tam 12 dava açtı ve halen bu davalar görülüyor.

DUDAK UÇUKLATAN ŞEYTANLIK

G.Saray, açılır-kapanır çatıyı yapmamak ve mahkemeye sunulmak üzere, “Arena'nın temelinde kayma vardır, bu nedenle çatı kapatılamaz” çürük raporunu alabilmek için şeytanın bile aklına gelmeyecek bir düşünceyle kolları sıvadı.

G.Saray Başkan yardımcısı Ümit Özdemir, mezun olduğu İstanbul Teknik Üniversitesi'ndeki hocaların kapısına dayandı. Özdemir'in amacı, Arena'nın zemininde kayma olduğu ve temelin oturmadığına hocalarına inandırmak, çatının yapılmaması için sahte çürük raporu almaktı. Ama İTÜ'nün İnşaat Mühendisliği'ndeki statik ve betonarme konusunda uzman akademisyenleri araştırmalardan sonra bunu kabul etmedi ve çürük raporu vermedi.

1 CM BİLE KAYMA YOK

G.Saray yönetiminin sonraki durağı Yıldız Teknik Üniversitesi akademisyenleri oldu. Ama onlar da sahte çürük raporunu kabul etmedi.

Çünkü Arena'nın temelini, Almanlar ve Yüksek Mühendis Selçuk İz'in şirketi, 10 derece depreme dayanıklı ve tam 36 kilometre fore kazık kullanılarak yapmıştı. Yapılan tetkiklerde de Arena'nın temelinde 1 cm'lik kayma bile görülmemişti. (Elimde Yıldız Teknik ve İTÜ hocalarının Arena'nın zemini ve G.Saray'ın çirkin oyunuyla ilgili görüşleri de mevcuttur)

ARENA'DA SİSMİK ARAŞTIRMA

İnşaat Fakültesi mezunu Ümit Özdemir ve yönetici Sedat Doğan'ın ise pes etmeye niyeti yoktu. Türk halkının ısınamadığı ve lanet okuduğu Atatürk Olimpiyat Stadı'nı da zamanında yapan Ümit Özdemir ile Doğan'ın şimdiki amaçları ise Arena'nın zemininde sismik araştırma yaptırmak ve Arena'nın depreme uygun olmadığını ortaya koymak. Yerin 80 metre altına inecek jeofizikçiler bu sondaj için sözüm ona G.Saray'a istediği çürük raporunu verecekler. Tabii kaç yüz bin dolara verecekler o raporu, orası da meçhul.

ALTIN BULURLAR

İstedikleri çürük raporunu yine alamazlarsa 12 milyon Euro'luk açılır kapanır tavan yapılacak veya senede 100 milyon dolar kazandıran Arena, elden gidecek. Tabii “zeminde kayma var” şeklinde düzmece rapor alınır ve bunu mahkeme kabul ederse bu defa G.Saray'ın Arena'da oynaması da mümkün olmayacak. Nasıl mı? TFF zemininde kayma olan Arena'da maç oynanmasını kabul etmeyecektir.

Kim bilir belki de, Ünal Aysal ve ekibi önümüzdeki günlerde, 80 metre altına inilecek Arena'nın zemininde petrol veya altın madeni bulurlar da kulübün 600 milyon doları bulan borçlarını eritirler. Daha yazacağım o kadar çok skandal var ki... Bekleyin, göreceksiniz."