Uluslararası basında dünya manşetleri
ensonhaber.com

ABD - THE NEW YORK TİMES

ABD'nin medya lokomotiflerinden The New York Times'da, ülkeyi adeta saran dondurucu soğuklar ele alındı. Özellikle ülkenin doğu ve kuzey kesimlerinde etkisini sürdüren Kutup Girdabı'nın etkisi, Chicago'dan çekilen bir fotoğraf karesiyle gözler önüne serildi. Bununla birlikte bir diğer gündem maddesi de Trump'ın, Meksika sınırına inşa etmek istediği duvar görüşmeleri oldu.

ABD - THE WALL STREET JOURNAL

ABD'nin önemli finans medya kuruluşlarından olan The Wall Street Journal'in manşetinde, ABD ile Çin arasındaki ticari görüşmeler vardı. Konuya ilişkin Trump ile Xi'nin görüşme planları bulunuyor.

İNGİLTERE - THE TIMES

İngiliz Times gazetesinin manşetinde, gazetenin Suriye'de faaliyet gösteren muhabiri Marie Colvin'in, Esad rejimi tarafından hedef alınıp öldürüldüğü yazıldı.

İNGİLTERE - THE ECONOMIST

The Economist de ön sayfasını kaplayan Venezuela bayrağı ile muhalif lider Guaido'nun fotoğrafıyla çıktı. Manşette ise "Venezuela için savaş" yazısı ile ABD destekli darbeci Guaido ile Maduro arasında yaşanan mücadeleye yer verildi.

İNGİLTERE - THE FINANCIAL TIMES

Financial Times gazetesinin de maneştinde, ABD'deki dondurucu soğuklar vardı.

FRANSA - LE FIGARO

Fransız Le Figaro gazetesinde de Sarı Yelekliler vardı. Macron'un Sarı Yelekliler'e karşı eylemlerden çıkış planına yer veren gazete, gruplara ve yalan haberlere karşı mücadele gerçekleştirecek.

ALMANYA - DIE WELT

Alman Die Welt gazetesinde de ülkenin önemli gelir firmalarının, uluslararası alanda daha etkili hale getirilebilmesi için strateji geliştirilmesi konusu yazıldı.

İRAN - IRAN DAILY

İran'ın İngilizce çıkan gazetesi İran Daily'de; devrimin 40'ıncı yılı dolayısıyla Hamaney ve Ruhani'nin, Humeyni'nin mezarını ziyaret etmeleri haberleştirilirken, manşette Ruhani'nin "ABD İran'a, karşı yürüttüğü ekonomi politikasına yenilecek" sözlerine yer verildi.