Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali başladı
ensonhaber.com

Türkiye ve dünyanın önemli şair ve yazarlarını İstanbul’da bir araya getiren Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali’nin 11'incisi, bu akşam Pera Müzesi’nde gerçekleşen açılış programı ile start aldı.

Festivale konuk olan şairlerin şiirlerinin okunduğu açılışta, caz müziğin ünlü isimlerinden Şenay Lambaoğlu konser verdi.

"ÖNEMLİ İNSANLARI AĞIRLIYORUZ"

11. Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali’nin açılışında bir konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanı Rıdvan Duran, "Bugün açılışını yaptığımız 11. Uluslararası Şiir ve Edebiyat Festivalimizde, ülkemizden ve dünyamızdan çok kıymetli şair ve yazarlarımızı ağırlıyoruz. Festivalimizin bu yıl ki konuk ülkesi olan Azerbaycan’ın yanı sıra Filistin, İspanya, Makedonya, Arnavutluk, Bosna Hersek, Ukrayna, Letonya, Macaristan ve Venezuela’dan gelen gruplarımız, kültür ve sanatın merkezi İstanbul’umuzda şiirin tılsımını, sözün kuvvetini ve edebiyatın birleştirici olduğunu bir kez daha ortaya koyacaklar. Gençlerimize geleceğimizin aydınlık yüzü çocuklarımıza şiiri, edebiyatı sevdirmek adına bu festivalin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Gelecekte şiire omuz ve gönül verecek kalemi kendine refik edecek gençlerimizin, bu festivalden ziyadesiyle istifade edeceğine inanıyorum." dedi.

Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali başladı

Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali başladı VİDEO

16 ŞUBAT'A SONA ERİYOR

Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali, şimdiye kadar 42 ülkeden 350 şairi ağırlarken, festival, geleneksel hale gelen ‘Şiir Hatları Vapuru’ ile 16 Şubat Cumartesi günü son bulacak.

Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali başladı