Umarım torunlarım bu ülkede doğmaz dedi kendini astı

Umarım torunlarım bu ülkede doğmaz dedi kendini astı

Yunanistan'da ekonomik krize daha fazla dayanamayan bir kişi daha intihar etti. İntihar notu ülkedeki durumun vahametini ortaya koydu: "Umarım torunlarım Yunanistan'da doğmaz..."

UMARIM TORUNLARIM BU ÜLKEDE DOĞMAZ

Atina polisi soyadı açıklanmayan 61 yaşındaki Alexandros isimli iki çocuk babasının kendini bir ağaca astığını bildirdi. Polis, elektrikçi olduğu belirtilen Alexandros'un kredi ve vergi borçlarını ödeyemediğini ifade etti.

Alexandros, intihar mektubunda Yunanistan'ın sadece İngiltere eski Başbakanı Margaret Thatcher gibi bir liderle kurtarılabileceğini yazdı.

Hayatı boyunca çok çalıştığını, ömrünün son günlerinde iş dünyasına atıldığını ve kendi kendini borca soktuğunu ifade eden Alexandros'un mektubunda şu satırlar yer aldı:

"Umarım torunlarım asla Yunanistan'da doğmaz, çünkü bugünden sonra Yunanistan'da Yunanlar yaşamayacak. (Başka yerde doğarlarsa) en azından bir yabancı dil bilirler. Zira eğer Thatcher gibi cesur bir politikacı göreve gelip hem bizi hem devleti düzeltmezse, o zamana kadar Yunanca ortadan kalkacak."

POLİS: KRİZLE DOĞRUDAN İLGİSİ YOK

Emniyet yetkilileri, cesedi Atina'nın merkezine 20 kilometre uzakta, Pire Limanı yakınlarında bir parkta bulunan Alexandros'un intiharının ekonomik krizle doğrudan ilgili olmadığını ancak ekonomik koşulların durumu kötüleştirmiş olabileceğini belirtti.

Yunanistan'da geçtiğimiz ay da 77 yaşında bir erkek, Atina'nın en merkezi yeri olan Syntagma Meydanı'nda kendini vurarak intihar etmişti.

Bu kişi de bıraktığı intihar mektubunda hükümetin hayatta kalma umudunu "yok ettiğini" belirterek, yemek için çöpleri karıştırmaya başlamadan önce hayatına son vermeyi tercih ettiğini yazmıştı.