Ümit Besen: 50'den sonra açıldım
Ajanslar

Başka adlı albümünde bas gitarı, deri ceketi ve efsane şarkılarına getirdiği rock yorumuyla dikkat çeken Ümit Besen, "Arabesk, rock, hatta cazın serzenişi vardır" diyor.

Eskiden şarkılarını söylerken ağladığını ve kimse görmesin diye başını piyanoya eğdiğini anlatan usta sanatçı, sahnede 50 yaşından sonra açıldığını Milliyet'ten Gizem Coşkunarda'ya anlatıyor.

Ümit Besen: 50'den sonra açıldım

HER ÇOCUĞUMA ŞARKI YAZDIM

"Aşk adamıyım. Bir şey anlatırken gözlerim dolar. Üç kızım var. Her çocuğuma şarkı yazmışımdır. Kızımın köpeğine bile şarkı yazmışlığım var. Cindy hastalanıp öldüğünde hem kızım hem ben çok ağladık. “Bu akşam her akşamdan daha da efkarlıyım. Ne kendi var ne sesi var” diye. Alışmıştık ona da.

KİMSE AĞLADIĞIMI GÖRMESİN DİYE..

"Sahnede de oluyor tabii. Eskiden şarkılarımı söylerken öyle bir ağlıyordum ki kimse beni görmesin diye başımı piyanoya eğerdim. “Sahnede kimseye gülmüyor, “ne kadar snob adam” derlerdi benim için ama ben o anı bir görev olarak görüyordum. Şarkıların içine girerek beni dinlemeye gelen insanları memnun etmeye çalışıyordum.

50'DEN SONRA AÇILDIM

Öyle bir hoşgeldiniz diyeyim ya da kadeh kaldırayım filan bunlar hep sonradan gelişti. 50 yaşına geldikten sonra konuşmaya başladım sahnede. Düğünlerde çoğu gelinin annesi “Bir kızım daha olsa da şu org çalan çocuğa versem. Başını kaldırıp kimseye bakmıyor” demiş benim için. Babam çok otoriterdi, ben de utangaç yetiştim. Halının desenini sayarak büyüdük, kafamızdan dökerlerdi kolonyayı misafirliğe gittiğimizde.

ROCK VE ARABESKİN BİR DERDİ VARDIR

Son dönemlerde arabesk ve rock sanatçılarının bir araya getirilmesiyle birçok proje yapılıyor...

Evet, çünkü aslında birbirine çok yakındır arabesk ve rock. Arabesk, rock, hatta cazın hikayesi vardır. Serzenişi, derdi vardır ve dinleyenlere bir şeyler anlatır. Pop gibi değildir. Bellerinde zincirleri olan metalci çocuklar beni Taksim’de çevirip fotoğraf çektirmek istiyor, “Abi senden başka Türkçe şarkı dinlediğimiz kimse yok” diyorlar. "