Ümraniye Cezaevi'nden kaçan son mahkum da yakalandı

Ümraniye Cezaevi'nden kaçan son mahkum da yakalandı

Ümraniye Cezaevi'nde 17 Mart 2014 tarihinde meydana gelen olayda sabah yapılan sayımda 3 mahkumun firar ettiği belirlenmişti. Olayla ilgili başlatılan soruşturmada kaçış olayının film senaryolarını aratmayan bir şekilde gerçekleştiği tespit edilmişti.

KARANLIKTAN FAYDALANARAK İZLERİNİ KAYBETTİRMİŞTİ

3 mahkumun önce koğuş tuvaletinin demirlerini kestikleri daha sonra havalandırma kanallarını kullanarak jandarma yemekhanesi bölümüne ulaştıkları belirlenmişti. Daha sonra kuledeki nöbetçilere görünmeden dışarı çıkan mahkumların karanlıktan da faydalanarak izlerini kaybettirdikleri tespit edilmişti.

SANCAKTEPE'DE BİR EVDE YAKALANDI

Polis tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada cezaevi firarilerinden Sacit Meyan (26) daha önce yakalanmıştı. İkinci şüpheli Eyüp Muratkan (33) ise önceki gün polise ateş açtıktan sonra başlayan kovalamacının ardından gözaltına alınmıştı. Cezaevinden kaçan üçüncü şüphelinin takibi önceki gün Sancaktepe'de sonuçlandı. Bir arkadaşının evinde saklandığı tespit edilen Özgür Ürün (23) düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen şüpheli Özgür Ürün'ün cezaevinde kaçtıktan sonra para bulmak amacıyla, birlikte firar ettiği Sacit Meyan ile Sancaktepe'de silahlı bir market gaspı yaptığı tespit edildi. Poliste işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen şüpheli Özgür Ürün tutuklanarak cezaevine gönderildi.