UNICEF'ten Libya'daki çocuklara yardım çağrısı
AA

UNICEF Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Geert Cappelaere, Libya'ya gerçekleştirdiği ziyaretin ardından yaptığı yazılı açıklamada, "ülkede 550 binden fazla çocuğun devam eden çatışmalar, siyasi istikrarsızlık ve ekonomik gerileme nedeniyle insani yardıma ihtiyaç duyduğunu" ifade etti.

UNICEF'ten Libya'daki çocuklara yardım çağrısı

"ÇOCUKLAR İSTİMARA VE SÖMÜRÜYE MARUZ KALIYOR"

Libyalı çocuklar için ülkedeki krize bir an önce siyasi çözüm bulunması gerektiğini vurgulayan Cappelaere, "Bazı bölgelerde yaşanan şiddet olayları nedeniyle aileler evlerini terk etmek zorunda kaldı. 80 binden fazla sığınmacı çocuk var. Bu çocuklar istismar ve sömürüye maruz kalıyor." ifadelerini kullandı.

UNICEF'ten Libya'daki çocuklara yardım çağrısı

UNICEF'in 2011'den bu yana çocukların ihtiyaçlarını gidermek için çalışmalar yaptığını hatırlatan Cappelaere şunları kaydetti: "2016 yılında 1,3 milyon çocuğa, çocuk felcini önlemek için aşı yapıldı. UNICEF, çatışmaların çok şiddetlendiği zamanlarda bile ortaklarıyla ve ulusal kurumlarla işbirliği halinde çocukların aşısını yapmaya çalıştı."

Libya, Muammer Kaddafi dönemine son veren 17 Şubat 2011'deki devrimin ardından siyasi istikrarsızlık ve rakip gruplar arasındaki çatışmalara sahne oluyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)