Ünlü kadınlardan kadın cinayetlerini önlemek için 5 talep İZLE

kadın

Türkiye’de kadına yönelik şiddetin önüne geçmek için verilen mücadele ve çıkarılan yasalar, bu şiddeti durdurmaya yetmiyor. Şiddetin her türlüsüne maruz kalan kadınların, son noktada cinayete kurban gitmelerinin önüne bir türlü geçilemiyor. Bu yüzden ünlü isimler "Kadın Cinayetlerine Dur" demek için kolları sıvadı.

Ünlü kadınlardan kadın cinayetlerini önlemek için 5 talep İZLE

5 ÜNLÜ KADINDAN 5 TALEP

Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma gününe dikkat çekmek için "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu" 23 ve 25 Kasım tarihlerinde birçok ilde meydanlara çıkıyor.

Ünlü kadın sanatçılar Bennu Yıldırımlar, Ceren Moray, Sinem Öztürk, Selin Demiratar ve Deniz Çakır etkinlik öncesi hazırladıkları bir videoyla, kadınların talep ettiği 5 maddeye dikkat çekti.

BUNUN ADI KATLİAM

Kadın cinayetlerinde istatistiksel verilere her geçen gün bir yenisi ekleniyor. 2013’te 237 kadının öldürüldüğü Türkiye’de, bu sayı 2014’ün ilk 10 ayında 255’e yükseldi. Sadece Ekim ayında 29 kadının yaşam hakkı elinden alındı.

Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma gününe dikkat çekmek için "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu" 23 ve 25 Kasım tarihlerinde birçok ilde meydanlara çıkıyor.

Ünlü kadın sanatçılar Bennu Yıldırımlar, Ceren Moray, Sinem Öztürk, Selin Demiratar ve Deniz Çakır etkinlik öncesi hazırladıkları bir videoyla, kadınların talep ettiği 5 maddeye dikkat çekti.

- See more at: https://www.medyatava.com/haber/kadinlar-meydanlara-cikiyor-kadin-cinayetlerini-onlemek-icin-5-unlu-kadindan-5-talep_115846#sthash.2Piy90gg.dpuf