Ünlü mankenlerden fuhuş için özel fiyat

Ünlü mankenlerden fuhuş için özel fiyat

Barbie operasyonu soruşturmasında, ünlü mankenlerin kendilerine 'özel fiyat' belirlediği, çete lideri zanlısı Dinçer Dinçsoy'un ise teknik takibe yakalanmamak için her ay telefon değiştirdiği belirlendi

MANKENLERDEN ÖZEL FİYAT

İstanbul'da geçen hafta yapılan ve bazı ünlü mankenlerin de adının karıştığı fuhuş operasyonu kapsamında yürütülen soruşturmada, çete lideri Dinçer Dinçsoy'un ajandasında isimleri geçen tanınmış mankenlerin, kendilerine "özel fiyat" belirledikleri ortaya çıktı. Dinçsoy, polisin teknik takibine yakalanmamak için her ay düzenli telefon numarasını değiştiriyormuş. Değiştirdiği telefon sayısının 20'yi bulduğu ortaya çıktı.

Fuhuş operasyonundan fotoğraflar için tıklayın

HATIRI SAYILIR MÜŞTERİLERE ÖZEL İLGİ

Barbie-2 operasyonunda fuhuşa aracılık etmekle suçlanan 25 şüpheli, emniyetteki sorgularında birbirlerine ihanet ettikleri gerekçesiyle "Brütüs" olmakla suçladı. Emniyet'teki ifade verme işlemi tamamlanan şüpheliler, dün sabah erken saatlerde İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Fuhuş çetesinin hatırı sayılır müşterilerine özel ilgi gösterdikleri, polisin fiziki ve teknik takibiyle ortaya çıktı. Çete lideri olmakla suçlanan Dinçer Dinçsoy'un özel müşterilerine kadınları, aracı kullanmadan kendisinin götürdüğü belirtildi. 5 yıl önceki Barbie operasyonuyla ilgili tutuksuz yargılanan Dinçsoy'un, polise, "2006'da yırttım sanmıştım. Şimdi tekrar başlayacağız" dediği de öğrenildi.

HAFTA SONU 'UZUN PROGRAM'

Dinçer Dinçsoy'un, müşterileriyle yaptığı görüşmelerde hafta sonu için istenilen kadınları "uzun", hafta içine ise "kısa program" diye "kodladığı" kaydedildi. Uzun programın tarifesi 5 bin doların (7 bin 960 TL) üzerinde olurken, kısa programın ise bin 500 dolar (2 bin 400 TL) civarında olduğu öne sürüldü. Çetenin il dışına hatta bazen gerektiğinde yurtdışı seyahatlerde de müşterilerine hizmet verdiği de soruşturma kapsamında ulaşılan bilgiler arasında. Öte yandan mağdur olarak ifade veren genç kızlardan bazılarının anlatımları, markalı ürün ve lüks yaşam tutkusu nedeniyle fuhuş batağına saplandıklarının kanıtı gibi... Kızlardan bazıları, "Ben bin 500 lira maaşla bu çantayı bu kıyafeti alamam. Bu hayatı da yaşayamam" sözleriyle fuhuş gerekçelerini özetledi. Çetenin erkekleri de pazarladığı öğrenildi. Bu arada adliyeye sevk edilen 25 kişi, adli denetimde tutulma kararıyla serbest bırakıldı.