Ünlülerin uyuşturucu davasında Yıldız Tilbe tanık oldu
ensonhaber.com

Ünlülerin uyuşturucu davasında Yıldız Tilbe tanık oldu

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Kadri Çengel, Dilek Aybaş, Kenan Yıldırım, Nezahat Çengel, Hakan Acıdemir, Murat Barış, Ramazan Durmuş ve Eser Kılıç getirildi. Tutuksuz 4 sanığın da katıldığı duruşmada, diğer sanıkları avukatları temsil etti.

YILDIZ TİLBE TANIK OLARAK DİNLETİLDİ

Sanıklar Yaşar İpek ve Muzaffer Kılıç’ın avukatı, şarkıcı Yıldız Tilbe’yi tanık olarak dinletme talebinde bulundu. Bunun üzerine duruşma salonuna alınan Yıldız Tilbe, sanık Muzaffer Kılıç’ın iş arkadaşı ve menajeri olduğunu belirtti. Tilbe, şunları söyledi:

"MARTILARA ATMAK AMAÇLI ARPA İSTEMİŞTİM"

"Ben Bostancı’da oturmaktayım. Herhangi bir şey lazım olduğunda, evin bir ihtiyacı olduğunda kendisini ararım. Ekmek, su ne ihtiyaç olursa kendisinden isterim. Ayrıca yine gece korktuğum zaman kendisini çağırır yardım isterim. Görmediğim varlıklardan bazen korkuyorum. Kendisini çağırırım. Benim ne Muzaffer ile ne de kardeşi Eser ile uyuşturucu isteme yönünden bir görüşmem olmamıştır. Her ne kadar telefon görüşmelerimde benim arpa istediğim yönünde telefon tapelerinde görüşmelere konu olmuşsa da arpadan kastım para ve yine martılara atmak amaçlı olarak arpa istemiştim. Bazen çok sayıda ekmek alırım, kuşlara atarım. Kesinlikle bu konuşma uyuşturucuya ilişkin değildir."

DOSYA MÜTALAA İÇİN SAVCIYA GÖNDERİLDİ

Tutuklu sanıkların avukatları, müvekkillerinin tahliyelerini talep ettiler. Savcı Taner Tabel, yeni görevlendirildiği için ve dosya kapsamlı olduğundan yeniden mütalaa yazma talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, dosyanın mütalaasını vermesi için savcıya verilmesine karar verdi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Heyet ayrıca, kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunması, atılı suçun vasıf ve mahiyetini dikkate alarak sanıkların tutukluluğunun devamına kararlaştırarak duruşmayı erteledi.