Ünlülerin uyuşturucu davasında 5 tutuklu tahliye edildi

unlu

Oyuncular Kenan İmirzalıoğlu, Engin Günaydın, Sarp Apak, Murat Yıldırım, Hakan Yılmaz, Rıza Kocaoğlu ve Ersin Korkut ile şarkıcılar Mehmet Erdem ve Koray Candemir'in de aralarında bulunduğu 53 sanığın "uyuşturucu ticareti yapmak" ve "uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak" suçlarından yargılandığı davada, 5 tutuklu sanığın tahliyesine karar verildi.

HAKAN YILMAZ'A 20 YIL HAPİS İSTEMİ

Davada Hakan Yılmaz'ın şoförünün torbacı olduğunun ortaya çıkması nedeniyle Yılmaz'ın 20 yıl hapsi istendi.

6 TUTUKSUZ SANIK KATILDI

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 7 tutuklu sanık ile oyuncu Hakan Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 6 tutuksuz sanık katıldı.

Duruşmada, operasyon döneminde İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli başkomiser Harun S, tanık olarak dinlenildi. Görev yeri değişikliği nedeniyle bulunduğu Erzurum'un Hınıs ilçesinden telekonferans yöntemiyle ifadesi alınan Harun S, daha önce narkotik şubede kokain büro amiri olarak görev yaptığını ve davaya konu operasyonda daha çok koordinatör olarak çalıştığını söyledi.

''TORBACILARDAN BİRİ HAKAN YILMAZ'IN ŞOFÖRÜYDÜ''

Soruşturmanın telefonla yapılan ihbarla başladığını ve bunun üzerine mahkemeden alınan kararla dinlemeye başladıklarını anlatan Harun S, "Aradan 1,5 yıl geçtiği için ayrıntıları hatırlamam mümkün değil. Satıcılardan mı kullanıcılardan mı başladık bilmiyorum ama soruşturmayı genişleterek, birkaç farklı torbacı tespit ettik. Torbacılardan birisi Hakan Yılmaz'ın şoförü 'Ahmet' adlı biriydi. Bu kişinin birçok ünlüye uyuşturucu sattığını tespit ettik" diye konuştu.

AHMET SAĞLAM UYUŞTURUCU TEMİN EDİYORDU

Yılmaz'ın şoförü Ahmet Sağlam'ın mektup zarflarında dağıtım yaptığını, dağıttığı kişilerden birkaçını yakalayıp, onu hususi yakalamadıklarını ve böylece 3-4 grup daha tespit ettiklerini öne süren Harun S, "Ahmet Sağlam, gün içinde düzenli olarak ünlülere uyuşturucu temin ediyordu. Bulduğunda, dağıtım yapıyor, Hakan Yılmaz'ın arabasını kullandığını özellikle söylüyordu. Bu da kendisine bir güven veriyordu. Hakan Yılmaz'ın, Ahmet Sağlam'ın faaliyetlerinden haberdar olduğunu zannediyorum. Çünkü Hakan Yılmaz'da da küçük bir uyuşturucu maddesi yakalanmıştı" ifadesini kullandı.

Harun S, büyük miktarda uyuşturucu sevkıyatı yapılacağını öğrendiklerinde soruşturmayı bitiripünlüleri yakaladıklarını ve davaya konu soruşturma devam ederken oyuncu Çağatay Ulusoy'un aralarında bulunduğu başka bir soruşturmanın basına yansıdığını hatırlatarak, sanıklardan polis memuru Fatih Argın'ın Hakan Yılmaz ile medyadan öğrendiği soruşturma bilgilerini paylaştığını, ona yakınlık kurmak istediğini ve bu polis memurunun kendi soruşturmalarından haberdar olmasının mümkün olmadığını öne sürdü.

''SETTE ASLA KİMSE UYUŞTURUCU İSTEYEMEZ''

Savunması alınan sanıklardan Ahmet Sağlam, "Ben uyuşturucu dağıtımı yapmadım. Benim özel hayatımdır. Hakan Yılmaz'ın bununla ilgisi yoktur" diyerek, tahliyesini istedi. Beyanı sorulan Hakan Yılmaz da tanık Harun S'nin beyanını kabul etmediğini belirterek, bir oyuncu, yapımcı olmaktan başka herhangi bir özelliğinin bulunmadığını, şoförü Ahmet Sağlam'ın kendisini eve bıraktıktan sonra ne yaptığını bilmesinin mümkün olmadığını savundu.

"Sette asla, kimse uyuşturucu isteyemez, birbirlerine uyuşturucu veremez. Uyuşturucu alan oyuncu zaten sayfalarca ezber yapamaz" diyen Yılmaz, kendisine operasyona ilişkin bilgi verdiği iddia edilen polis memuru Fatih Argın'ın haksız yere yargılandığını ve onun sadece kendisini mesajla içilen ortamlardan uzak durması için uyardığını ifade etti. Duruşmada söz alan diğer sanık avukatları, tanık beyanlarına karşı savunma hazırlamak için süre istedi.

TUTUKLU 5 SANIĞIN TAHLİYESİNE KARAR VERİLDİ

Görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Ümit Özkan, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına ve dosyanın mütalaasını hazırlaması için kendisine gönderilmesine karar verilmesini istedi.

Davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Cemil Zirek, Mustafa Çardak, Murat Yaşar, Zeki Yalçın ve Burhan Albayrak'ın, üzerilerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti ile delil durumuna göre tahliye edilmelerine, diğer tutuklu sanıklar Ahmet Çardak ve Ahmet Sağlam'ın ise iddianamedeki sevk maddeleri ile adli tedbir koşullarının oluşmadığı gerekçesiyle bu hallerinin devamına hükmetti. Dava dosyasının mütalaasını hazırlaması için Cumhuriyet savcılığına gönderilmesine ve sanık avukatlarına tanık beyanlarına karşı savunma hazırlamaları için süre verilmesine karar veren heyet, duruşmayı 11 Şubat 2015'e erteledi.

İDDİANAMEDEN

Dönemin Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce hazırlanan iddianamede, çıkar amaçlı suç örgütü kurdukları iddia edilen sanıklar Fırat Dağtaş'ın 28,5 yıl, Ahmet Çardak'ın 38 yıl, Hakan Yılmaz'ın 20 yıl, oyuncular Kenan İmirzalıoğlu, Engin Günaydın, Sarp Apak, Ersin Korkut, Gökçe Özyol, Murat Yıldırım, Eray Özbal, Cemil Büyükdöğerli, Duygu Yetiş, Kağan Razgırat, Onur Buldu, Şahin Irmak, Murat Eken ve Erdem Baş, şarkıcılar Mehmet Erdem, Koray Candemir, Barış Güney ve Cihan Güçlü ile yönetmenler Uluç Bayraktar ve Mehmet Can Karcı'nın da aralarında bulunduğu 32 sanığın 17 yıl, oyuncular Rıza Kocaoğlu ve Vedi İzzi'nin de arasında bulunduğu 4 sanığın 15 yıl, polis memuru Fatih Argın'ın 6 yıl, 7 sanığın 27,5 yıl, 3 sanığın 25,5 yıl, 1 sanığın 35 yıl ve 2 sanığın da 33 yıla kadar hapisle cezalandırılması öngörülüyor.