Ürdün Kraliçesi'nden Fransa'da IŞİD çağrısı
Ajanslar

ürdün

Ürdün Kralı 2. Abdullah’ın eşi Kraliçe Rania, Fransa’da katıldığı etkinlikte yaptığı konuşmada, Ortadoğu ülkelerinde yaşayan Müslümanları IŞİD'le mücadelede daha etkin rol almaya çağırdı.

Başkent Paris yakınlarındaki Konferans Üniversitesi’nde Fransız sanayici ve işadamları derneği Medef’in düzenlediği toplantıda kürsüye çıkan Rania, ılımlı Müslümanların IŞİD’in ‘şeytani ideolojisini’ durdurmak için yeterli performans göstermediği eleştirisinde bulundu.

Ürdün Kraliçesi'nden Fransa'da IŞİD çağrısı

"YARDIM ETMİYORUZ AMA DURDURMUYORUZ DA"

“IŞİD’e yardım etmiyoruz, ama onları durdurmak için de aktif rol üstlenmiyoruz” diye konuşan Kraliçe Rania, örgütün güç kazanmasını önlemek için Ortadoğu ülkelerinde yaşayan gençlere sahip çıkılması gerektiğini kaydetti.

"BAŞARISIZLIK BİR SEÇENEK DEĞİL"

Bölge ülkelerinde işsizliğin çok yüksek olduğunu, bu durumun da gençlerin terör örgütlerine katılmasına yol açtığını belirten Rania, 2020 yılına kadar Ortadoğu’da 100 milyona yakın yeni iş imkanı yaratılması gerekeceğinin altını çizdi. Kraliçe konuşmasını “Başarısızlık bir seçenek değil, çünkü başarısız olursak bütün bölge yıkıma uğrar” ifadeleriyle tamamladı.

PRENSES ORTAYA ÇIKTI

Bu arada Kraliçe Rania’ya Fransa ziyaretinde kızı Prenses İman eşlik etti. 18 yaşındaki Prenses şıklığı ve annesine benzerliği ile dikkatleri çekti.

Ürdün Kraliçesi'nden Fransa'da IŞİD çağrısı

Ürdün Kraliçesi'nden Fransa'da IŞİD çağrısı