Urfa'da belediye anonsu: Tatlıses için dua edin

Urfa'da belediye anonsu: Tatlıses için dua edin

Tatlıses'in vurulduğu haberinin alınması ardından yakınları İstanbul'a akın ederken, belediye hoparlörlerinden sanatçı için dua edilmesini isteyen anonslar yapıldı. Şanlıurfalılar, Tatlıses'in iyileşmesi için dua ederken, Belediye Başkanı bağımsız Ahmet Eşref Fakıbaba ise, saldırganlara "Elleri kırılsın" diyerek tepki gösterdi. İbrahim Tatlıses'in uğradığı silahlı saldırının duyulması ardından memleketi Şanlıurfa'da aralarında damadı, kızları ve akrabalarının bulunduğu çok sayıda kişi gece İstanbul'a hareket etti. Kentte kalan yakınları ile hemşerileri ise İbrahim Tatlıses'in sağlık durumu ile ilgili son bilgileri İstanbul'da bulunanlardan ve televizyonlardan takip etmeye başladı.

BELEDİYEDEN 'DUA EDİN' ANONSU

Kentte soğuk duş etkisi yaratan saldırıya vatandaşlar büyük tepki gösterirken, hayati tehlikesi süren Tatlıses için belediye hoparlörlerinden de dua edilmesi yönünde anonslar yapıldı. Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın adı kullanılarak yapılan anonsta, "Hemşerimiz ve dünya starı sanatçı İbrahim Tatlıses'e yönelik saldırıyı sebebi ne olursa olsun, kimden gelmiş olursa olsun şiddetle kınıyorum. Değerli sanatçımız ve hemşerimize acil şifalar temenni ediyor, tüm halkımızdan hemşerimizden İbrahim Tatlıses'e dualarını ekmek etmemelerini diliyorum" ifadelerine yer verildi.

FAKIBABA: ELLERİ KIRILSIN

Herkese İbrahim Tatlıses için dua etmeleri çağrısını içeren anonsu yaptıran Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, ünlü sanatçının saldırıya uğradığını öğrenince şoke olduğunu söyledi. Saldırının kabul edilir tarafı olmadığını vurgulayan ve Tatlıses ile ilgili gelişmeleri televizyon başında takip eden Fakıbaba, şöyle dedi: "İbrahim Tatlıses hemşerimiz olmasının yanı sıra sınırlarımızı aşıp dünyaya mal olmuş bir sanatçıdır. Böyle bir insana yönelik saldırı hepimizi derinden yaralamıştır. Tatlıses'e yönelik saldırıyı şiddetle kınıyorum. Hemşerimizi ağır yaralayan silahı ateşleyenlerin elleri kırılsın. Şu an iyileşmesi için dua ediyorum ve tüm Şanlıurfalılar'ın da dua etmesini istiyorum."

ÖĞLE SAATLERİNDE PROTESTO

Çok sayıda yakını ve seveni de Tatlıses'e yönelik saldırıyı öğle saatlerinde bir araya gelerek protesto edecek.