Üsküdar-Çekmeköy metrosu yıl sonunda tamamlanacak

Türkiye’nin ilk sürücüsüz metro hattı, Üsküdar-Ümraniye-Sancaktepe-Çekmeköy hattında yıl sonunda hizmete girecek. Anadolu yakasının ikinci metrosu olacak olan hatta, yine bir ilk “peron kapı” kullanılacak Üsküdar-Ümraniye-Sancaktepe-Çekmeköy arasını 27 dakikaya indirecek olan Anadolu Yakası’nın Kadıköy-Kartal’dan sonra ikinci metro hattı yıl sonunda hizmete giriyor.

Üsküdar-Çekmeköy metrosu yıl sonunda tamamlanacak

İLKLERE İMZA ATACAK

Çalışmaların son hızla devam ettiği metro hattı özellikleriyle de ilklere imza atacak. Projenin hayata geçmesiyle metro hattında yolcular Türkiye’de ilk defa sürücüsüz trenlerle taşınacak. Üsküdar-Çekmeköy metro hattı ile uygulamaya geçecek bir başka ilk ise istasyonlarda yer alacak “peron kapı” olacak. Uygulama ile yolcuların daha güvenli yolculuk yapması sağlanacak, ray hattına düşmesi engellenecek. Tüm kontrolleri bilgisayar sistemleri ile yapılacak olan metro hattında kullanılan araçların sürücü kabini bulunmayacak. Yolcuların olacağı ön tarafta cam pencereler yer alacak.

Üsküdar-Çekmeköy metrosu yıl sonunda tamamlanacak

11 İSTASYONUN KABA İNŞAATI TAMAMLANDI

Acil durumlarda yolcu yönlendirmeleri otomatik olarak yapılacak. Ayrıca, sistemdeki herhangi bir arızadan dolayı işletmede duraksamaya sebebiyet verilmemesi için kontrol sistemi ve araçlar üzerinde arıza olasılığı düşük, güvenilirlikleri yüksek ve yedekli ekipmanlar kullanılacak. Hat üzerinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 24 saat esasına göre 2 bin 430 personelin görev yaptığı projede hattın 11 istasyonunun kaba inşaatı tamamlandı. İstasyonlarda ince işçilik ile birlikte elektromekanik çalışmalar yürütülüyor. Geri kalan Bulgurlu, Çakmak, Çekmeköy, Üsküdar ve İmam Hatip Lisesi istasyonlarının ise devam eden kaba inşaat çalışmalarının nisan ayı sonuna kadar bitirilmesi planlanıyor.