Üsküdar-Sancaktepe Metrosu’nda sona gelindi

metro

İnşaatı devam eden Üsküdar-Sancaktepe Metrosu’nda inceleme yapan Kadir Topbaş, "İstanbul'a kazandırmış olduğumuz metro hatlarıyla gurur duyuyorum" dedi.

Gurur verici bir tablo karşısında tarihe tanıklık ettiklerini ifade eden Başkan Topbaş, “Bu iş kolay bir iş değil. Bu işi dünyada devletler yapıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak biz kendi bütçemizden bu metroları yapıyoruz” diye konuştu.

Üsküdar-Sancaktepe Metrosu’nda sona gelindi

Üsküdar-Sancaktepe Metrosu’nda sona gelindi VİDEO

HAVALİMANINA UZAYACAK

İstanbul’da her yere ulaşmanın artık kolay olduğunu dile getiren Topbaş, "Üsküdar sahilinden başlayan metro hatları devamlı eklenen müthiş bir hat. Buradaki inşaatımızın da yüzde 80’i tamamlandı. İnşallah 12 ay gibi bir sürede yolcu taşımaya başlayacak. Üsküdar’dan başlayan bu hat Çekmeköy, Yenidoğan, Sultanbeyli’den geçerek Sabiha Gökçen’den Havaalanına kadar gidiyor. Marmaray’la Üsküdar’a gelenler Altunizade’den geçecek. Birçok hatları kesiştirdik” dedi.

Üsküdar-Sancaktepe Metrosu’nda sona gelindi

MAKİNİSTSİZ METROLAR GELİYOR

Vardiyalı şekilde aralıksız metro inşaatı çalışmalarının devam ettiğini ve hedeflerinde 776 km metro hattı yapmak olduğunu ifade eden Başkan Topbaş, “Silivri’ye kadar götüreceğiz. Kilometresi 50 Milyon Dolar. Bu inşaatımızda da 2 bin 700 kişi çalışıyor. Bu insanlarımızın gelecekte hayırla yad edileceğine inanıyorum” diye konuştu. Dünya da en yeni ve en modern metro hatlarını İstanbullularla buluşturduklarını ifade eden Başkan Topbaş, yeni metroların makinistsiz hareket edebileceğini de söyledi.

'MAİLLERİNİZİ OKUYORUM'

Başkan Topbaş şöyle devam etti: “Görev hayatımda en gurur duyduğum işlerin başında İstanbul’a kazandırmış olduğumuz metro hatları geliyor. İnsanların sıkıntılarını biliyorum. Gelen mailleri okuyorum. 27 Mayıs Çarşamba günü de Ümraniye’de ray kaynağı yapacağız."