Uyuşturucu bağımlısı Seçil Aşık yaşadıklarını anlattı

secil-asik

Antalya'da yaşayan 23 yaşındaki Seçil Aşık, lisede okurken arkadaşının uyuşturucudan uzaklaşmasına yardımcı oldu ancak aynı bataklığa kendisi düştü. ‘Bir kereden bir şey olmaz, zaten bağımlı olmam’ dedi. Bir anda haftanın 7 günü eroin kullanan bir bağımlıya dönüştü.

UYUŞTURUCU ALABİLMEK İÇİN HIRSIZLIK BİLE YAPTI

Uyuşturucu alabilmek için hırsızlık yapan ve annesinin altınlarını çalan genç kızın, hastaneye kaldırıldığında serum takılacak damarı bulunamadı. “Ölsem de kurtulsam” dediği anda narkotik ekiplerinin desteğiyle yeni bir hayata başlayan ve tedavi olan Seçil, şimdi uyuşturucu madde bağımlılığıyla mücadele ediyor.

YOLLARDA PARA DİLENMEYE BAŞLAMIŞTI

Seçil, lise 2. sınıfta sevdiği bir arkadaşını uyuşturucudan uzaklaştırmaya çalışırken kendisini geri dönüşü çok zor bataklığın içerisinde buldu. Esrar, eroin, kokain derken denemediği uyuşturucu kalmadı. Vücudu her gün daha fazlasını isterken bulduğu bütün parayı uyuşturucuya harcıyordu. Günde 200- 300 lira harcar hale gelmişti. Uyuşturucu parası temin etmek için yoldan gelip geçenden para dileniyordu. Buna ‘sinyal çekmek’ diyorlardı. Bazı genç kızlar uyuşturucu için bedenini bile pazarlıyordu.

Uyuşturucu bağımlısı Seçil Aşık yaşadıklarını anlattı

Uyuşturucu bağımlısı Seçil Aşık yaşadıklarını anlattı VİDEO

DAMARLARI DELİK DEŞİK OLMUŞTU

Seçil ise uyuşturucu parası için hırsızlık yapmaya başladı. Onlarca kez kullandığı eroin nedeniyle damarları delik deşik oldu. Eroin almadığı zaman ağrılar ve kan ter içinde kalıyor, kriz geçiriyordu.

TEDAVİ MERKEZİNE UYUŞTURUCU SOKMAYA ÇALIŞTI

Ailesinin önerisiyle tedavi olmayı kabul eden Seçil, Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin uyuşturucu bağımlılarını tedavi eden bölümü AMATEM’e uyuşturucu sokmaya çalışınca tedavisi sonlandırıldı. Bu tedaviden ümitli olan ailesi için ikinci kez yıkım olmuştu.

EVDEKİ ALTINLARI ÇALIP KAÇTI

Uyuşturucu için para bulmanın zorlaştığı dönemde, evi talan edip annesinin sakladığı dövizleri buldu. Kısa sürede onları da bitirdi. Geriye altınlar kalmıştı. Bir gün onları da alıp evden kaçtı. Sokaklarda yaşamaya başladı. Dövüldü, hırsızlık yaptı.

GAZETEDE HABER OLUNCA HAYATI DEĞİŞTİ

Geçen yıl Mart ayında, Zeytinköy’den aldığı eroini içmek için müstakil bir evin bahçesine girdi. Bir gazetecinin fotoğraflarını çekip haber yapmasıyla, Seçil için yepyeni bir sayfa açıldı.

YARDIMLARI OLMAZ DİYE TEDAVİYİ REDDETMİŞTİ

Gazetede yayımlanan haberden sonra Narkotik Büro’dan polislerin kendisini bulduğunu ve ‘Bir Bağımlı Bir Hayat Projesi’ kapsamında tedavi ettirmek istediğini belirten Seçil, “Yıllarca illegal yaşamım yüzünden kaçmak zorunda kaldığım polislerin bana ne derece yardımı dokunur ki diye düşündüğüm için tedaviyi kabul etmemiştim. Buna karşılık vücudum berbat durumdaydı” şeklinde konuştu.

''KOLUNU KESECEĞİZ'' DEDİLER

“İğneler yüzünden damarlarım delik deşik olmuştu” diyen Seçil, “Annemin de zoruyla hastaneye gittiğimde kolumu kesmek zorunda kalacaklarını söylediler. Ailem beni ikna edip hastaneye yatışımı yaptırdı. Doktorların kararıyla ameliyata alındım ve bacağımdan alıp koluma koydukları ek parçayla artık hayatımı devam ettirmek zorundaydım” dedi.

''YOLUN SONUNA GELMİŞTİM''

Hastanede bir ay kaldıktan sonra tedavi olan Seçil, şimdi Antalya’da narkotik polisle birlikte uyuşturucuyla mücadele programlarına katılıyor. Yaşadıklarını, “Yolun sonuna gelmiştim. Artık ya ölümü tercih edecektim ya da yaşamayı. Hayatım boyunca hep kolay olanı seçtim. Ama bu kez zoru başardım. Artık eski Seçil olamam. Hayat böyle çok daha güzel” diye özetleyen Seçil, tedaviden sonra günlerini dolu dolu geçiriyor. Büro yönetimi ve makyaj kurslarına gidip sertifikalarını alan Aşık, ardından emniyetin uyuşturucuyla mücadeleyi konu alan tiyatro oyununda rol aldı. Şu sıralarda uyuşturucu madde bağımlılığını önlemeyle ilgili ‘Eğer Baştan Başlasaydım’ adlı yeni bir oyun üzerine çalışıyorlar.