Vahdet Erdoğan: Erdoğan'ın başarısı insanlarla iletişim

erdo

GreenArt Reklam'ın Başkanı Vahdet Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerini, sosyal medyayı, seçim kampanyalarını, Tayyip Erdoğan'ın başarı sırları konuşuldu.

''Her seçimde sosyal medyanın önemi artıyor mu, Cumhurbaşkanlığı seçiminde sosyal medya belirleyici oldu sanki?'' sorusu üzerine Vahdet Erdoğan şu yanıtı verdi; ''Seçmenin kararını etkileyen çok sayıda iletişim faktörü var. Sosyal medya, gazeteler, televizyonlar, haber siteleri, kamuoyu anketleri, sokak reklamları, baskılı dokümanlar, fısıltı gazetesi ve diğerleri. Son birkaç seçimdir bunların içinde en etkili sosyal ağlar oldu.''

BİR ADAY HİÇ BİR TANITIM VE İLETİŞİM ALANINI BOŞ BIRAKAMAZ''

''Sosyal medya denince akla sadece Twitter'ın gelmesi eksik bir anlayış. Twitter anlık yazışma mecrası olduğu için böyle bir algı oluştu. Facebook, Youtube, Instagram, Flickr ve diğerleri sosyal ağların kaynakları durumunda. Kaynaklarda malzeme olmalı ki iletişim anlamlı şekilde sürebilsin. Sosyal ağlara bir bütün olarak bakmak ve hepsini doğru oranda kullanmak lazım. Bir parti ve aday hiçbir tanıtım ve iletişim alanını boş bırakamaz. Her alanda çalışılmalı, her alanın hakkı verilmeli.''

''SADECE SOSYAL MEDYADAN YÜRÜTÜLEN KAMPANYA GERÇEKÇİLİK RUHUNU KAYBEDER''

''Sadece sosyal medyada yürütülecek bir seçim kampanyası daha baştan ‘gerçekçilik ruhu'nu kaybeder. Kampanyalar sanal, duygusal, masalımsı, romantik unsurları gerçek hayatın içindeki karşılıklarından yola çıkarak kullanmalı. Bunun için seçim kampanyaları sokağa, mahalleye, pazara, markete, kahveye, camiye, parklara dokunmalı ve oralardan beslenmeli. Bunun için de idealiniz, fikriniz, ulvi amaçlarınız olmalı. Recep Tayyip Erdoğan'ın başarısı da bundan kaynaklanıyor.

''ERDOĞAN'IN KAYNAĞI İNSANLARLA İLİŞKİLERİ VE ANKETLER''

Başbakan Erdoğan'ın en önemli kaynağı, insanlarla doğrudan, doğal ve samimi kurduğu ilişkiler. Bu ona müthiş bir sosyal ve duygusal malzeme sağlıyor, insanların zihinleri ve duyguları ile kesintisiz iletişim sağlıyor. İkincisi ise yaptırdığı anketler. Sürekli anketler yaptırdı. Bu da ona bilimsel veriler sağladı. Üçüncüsü ise teşkilatçılığı çok önemsemesi ve teşkilatlar üzerinden her insana ulaşması.

''İHSANOĞLU SOKAKLARDA VE MEYDANLARDA ZAYIFTI''

Üç adayın seçim kampanyalarındaki başarısını değerlendiren Vahdet Erdoğan şöyle konuştu; ''Ekmeleddin İhsanoğlu sokakta ve meydanlarda zayıftı, sosyal medyada başarılıydı. İkili diyaloglar ve cevaplarıyla ilgi gördü. Gafları onu daha çok tanıtan doğal reklam unsuruna dönüştü. Selahaddin Demirtaş bu seçimin sürprizi sayılır. Aldığı oy ile bunu kanıtladı.

''DEMİRTAŞ ESPRİLİ DİLİYLE DİKKAT ÇEKTİ''

Demirtaş hem sokakta hem de medyada estetik bir üslup ve esprili dil kullanarak ilgi çekti. Söylemini de ülke geneline göre oluşturmaya çalıştı. Bunlar ona farklı yerlerden oy getirdi.

''EN BAŞARILI İSİM ERDOĞAN'DI''

Şüphesiz, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin en başarılı ismi Tayyip Erdoğan idi. Seçim müzikleri başarılıydı, meydanları doldurdu. Meydanlardan yansıyan coşku ülke genelini etkiledi. Sevenleri, hayranları ve teşkilat Erdoğan'a güç kattı. Böylece oylarını konsolide etti.

2015 seçim kampanyası 1 Eylül ile birlikte start alacak. Fazla vakit yok. Herkes hazırlığını gözden geçirmeli. Adli Yıl açılış törenleri aynı zaman da 2015 seçimlerinin de startı olacak. Siyasete ve reklam dünyasına dinlenmek yok.''