VakıfBank Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi

VakıfBank Guinness Rekorlar Kirabı'na girdi

VakıfBank Bayan Voleybol Takımı, 73 maçlık galibiyet serisiyle "Üst üste en fazla galibiyet alan voleybol takımı" unvanını alarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

REKOR OLARAK TESCİLLENDİ

VakıfBank Spor Kulübü'nden yapılan açıklamada, takımın 2012-2013 ve 2013-2014 sezonlarında aldığı üst üste 73 galibiyet için yapılan başvurunun, Guinness Kurulu'nca kabul edildiği ve galibiyet serisinin rekor olarak tescillendiği bildirildi.

Sarı-siyahlı ekip, rekorlar kitabına giren galibiyet serisinde 11 Mayıs 2012'den 25 Ocak 2014'e kadar olan süreçte Türkiye liginde 42, şampiyonlar liginde 20, Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda 4, Türkiye Kupası'nda 6 ve Türkiye Süper Kupası'nda da bir maçı kazanarak kırılması güç bir rekora imza attı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen VakıfBank Spor Kulübü Başkanı Osman Demren, 73 maçlık serinin rekor olarak tescillenmesine çok sevindiklerini belirterek, "Biz, VakıfBank ve Türk voleybolunu yeni şampiyonluklara taşımak için çalışmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki yıllar ile ilgili planlarımızı ve yatırımlarımızı yaparken, elde ettiğimiz başarıların tescil edilmesi yönündeki güzel haberler bizi teşvik ediyor. Kazandığımız başarıların dünya voleybol tarihine geçmiş olması, emeklerimizin karşılığını almamız adına da oldukça önemli. Bu rekorda emeği geçen tüm oyuncularımıza, teknik ekibimize, kulüp çalışanlarımıza ve hiçbir zaman desteğini esirgemeyen VakıfBank yönetimi ile taraftarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

ÇOK ÖZEL BİR ŞEYİ BAŞARDIK

VakıfBank'ın başantrenörü Giovanni Guidetti de "VakıfBank ailesi çok özel bir şeyi başardı. Her kulvarda oynadığımız 73 maçın hepsini kazanmayı başardık. Voleybol tarihinde böylesi bir başarı bir daha gelir mi bilmiyorum. Serimizin yanında kazandığımız kupalar da bizler için çok anlamlı" değerlendirmesinde bulundu.

Takım kaptanı Gözde Sonsırma ise VakıfBank olarak sadece spor tarihine değil rekorlar tarihine de geçmiş olmanın gurur verici olduğunu, böyle bir takımın kaptanı olduğu için ayrıca mutlu olduğunu ifade etti. Sonsırma, "Bu aynı zamanda Türk voleybolu ve Türk kadını için de çok önemli bir gelişme" dedi.