Valilik Muharrem'in ölümü için soruşturma izni vermedi

Valilik Muharrem'in ölümü için soruşturma izni vermedi

Van Valiliği, hastaneye nakledilemediği için hayatını kaybeden 1,5 yaşındaki Muharrem'in ölümüyle ilgili sorumluluğu olduğu iddia edilen 4 kurum hakkında soruşturma izni vermedi. Vali Aydın Doğan, şubat ayında yaşanan olayın ardından “İhmalin bahanesi olmaz.” demişti. Aile ise olayın üstünün örtülmesinden korkuyor.

YOLLAR KAPALI OLDUĞU İÇİN HASTANEYE GÖTÜRÜLEMEDİ

Bir şubat soğuğunda, karla kaplı mezra yolunda, babasının sırtında çuvalla taşınırken tanıdı onu Türkiye. Adı Muharrem'di, henüz 1,5 yaşında ve hastaydı. Van Gürpınar'a bağlı Yalınca köyünün Çalık mezrasında yaşayan Taş ailesi, yüksek ateş ve öksürüğe yakalanan Muharrem için çare arıyordu. Mezra yolu kar yüzünden kapalı olduğu için hastaneye götürme imkanları yoktu.

112 ACİL, ÖZEL İDARE, KARAYOLLARI

Baba Abdulmenav Taş, 112 Acil, Özel İdare, Karayolları gibi makamları aramış ama bir yardım alamamıştı. Saatler gece yarısı 02.00'yi gösterdiğinde ise Muharrem'in minik bedeni cansız kalmıştı. Aile her şeye rağmen çocuklarını Van'daki hastaneye götürmek isteyince de ortaya bu fotoğraf çıkmıştı. Hikâyenin devamı malum; Türkiye ayağa kalktı, yetkililer “İhmalin hesabı sorulacak” diye açıklama yaptı.

BARO, BÖLGE İDARE MAHKEMESİNE GİDİYOR

Fakat hafta içinde sürpriz bir gelişme yaşandı. Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturmanın yapılamadığı ortaya çıktı. Çünkü Van Valiliği, Muharrem'in ölümüne ilişkin İl Jandarma Komutanlığı, 112 Acil Sağlık Hizmetleri, İl Özel İdaresi ve Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü hakkında soruşturma yapılmasına izin vermedi. Taş ailesinin avukatlığını üstlenen Van Baro Başkanı Murat Timur, Bölge İdare Mahkemesi'ne itiraz edeceklerini söyledi.