Van Gölü'nde mavi başkadır

Skylife'da Van Gölü ile ilgili detaylı bir gezi yazısı yer alıyor. Buna göre; Unlü yazarımız Yaşar Kemal, "Bu Diyar Baştan Başa" isimli yapıtında şöyle der: "Van Gölü, Van Gölü değil, Van Denizi. Ö y le s in e geniş ki, d en izd en başkası yakışmaz. Zaten Vanlılar da deniz diyorlar; gümüş tasta bir sudur. Kenarlan oya oya işlenmiş bir gümüş tas."

Van Gölü'nde mavi başkadır

MASMAVİ BİR GÖL

Yaşar Kemal, Van Gölü'nün maviliği ile ilgili duygularını ise şöyle ifade eder: "Dünyada hiçbir göl, hiçbir deniz, hiçbir su Van Gölü'nün maviliğinde olamaz. Masmavi... deli eden bir mavilik. Ne gökyüzündevardır öyle bir mavi, ne de başka bir yerde.Bir tek mavi uyar bu maviye: Diyarbakır ovasındaki çiçeklerin mavisi. Bir de bir camı kırıp kesitine bakın, işte o mavi."

Van Gölü'nde mavi başkadır

DAĞLARLA KAPLI BİR GÖL

Ortalama 2000-2400 metre yüksekliğindeki dağlarla kaplı olan Van bölgesinde, Doğu Anadolu Bölgesi'nin hemen her tarafında olduğu gibi, karasal iklim hakimdir. Ancak deniz yü zeyinden 1646 metre yükseklikteki Van Gölü, bu sert iklimi önemli ölçüde yumuşatmış ve çevresine daha olumlu iklimsel özellikler sağlamış.

Van Gölü'nde mavi başkadır