Van'da 17 bin konut inşa edildi

Van'da 23 Ekim 2011'de meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki deprem şehirdeki birçok eve zarar vermişti. Şehir son 5 yılda oldukça gelişti.

Van'da 17 bin konut inşa edildi

20 BİNİN ÜZERİNDE BİNA YIKILDI

Başbakanlık AFAD tarafından TOKİ'ye yaptırılan deprem konutları kısa sürede tamamlanarak bir yıl içerisinde ailelere teslim edildi.

Van AFAD İl Müdürü Osman Uçar, konuyla ilgili bir açıklama yaparak, "Depremde 29 bin binamız hasar görmüştü. Bunlara istinaden 30 bin konteyner ve 30 bin çadır Van için tahsis edilmişti. Kısa sürede ve aşamalı olarak önce çadır, daha sonra konteyner kentlere, ardından kalıcı konutlara vatandaşlarımızı yerleştirdik. Bu ağır hasarlı binaların tespitini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, AFAD İl Müdürlüğümüz ve ülkedeki farklı üniversitelerden personelle gerçekleştirdik. Ağır hasar gören 20 binin üzerinde binanın yıkımı tamamlandı. Diğer ağır hasarlı binaların yıkımı da gerçekleştirilecek. İlgili bakanlıktan ödenek taleplerimiz söz konusu. Bu ödeneğin bir kısmı geldi diğer kısmı da tamamlanırsa diğer ağır hasarlı binaları da yıkarak şehri daha da güzel hale getireceğiz" dedi.

Van'da 17 bin konut inşa edildi

"17 BİN KONUT İNŞA EDİLDİ"

Uçar aynı zamanda Van'da hasarlı binalarda yaşamaya devam edenleri uyararak, "Vatandaşlar risk altındaki yapıları bir an önce boşaltırsa bizim de yıkım işlerimiz daha kolay gerçekleşir. Bu konuda çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. TOKİ tarafından deprem sürecinde 17 bin 489 konut yapıldı. 11 bin civarında da ev konutları yaptık. Halen 700 konutun yapılması için işlemler devam ediyor. Bu yıl 200 konutu tamamladık. Vatandaşlarımızın 500 konutun daha yapılması yönünde talebi var. Vatandaşlarımız talep ettiği takdirde, kendi arazisinde, eğer arazisi uygun değilse, uygun bir hazine veya mera arazisinde 'Evini yapana yardım yöntemi'yle konut yapımına devam ediyoruz" diye konuştu.