Van'da 52 öğrenci zehirlendi

öğrenci zehirlenme

Erciş'te taşımalı eğitim verilen Tekler Üzümlü Ortaokulu'nda 52 öğrenci, yedikleri hazır gıda sonrası mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetiyle okul idaresine başvurdu.

Haber verilmesi üzerine okula giden sağlık ekipleri, şikayette bulunan 52 öğrenciyi ambulanslar ve köydeki minibüslere İlçe Devlet Hastanesine getirdi. Kan örnekleri alınan öğrenciler, hastanede müşahede altında tutuluyor.

Hastaneye gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yüce, taşımalı eğitim gören öğrencilerin öğlen arasında yemek yediklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Doktorlarımızdan aldığımız bilgiye göre şu an olumsuz bir bulgu yok. 272 öğrencimiz yemek yemiş, yemek verilmeden önce de öğretmenlerimiz tatmışlardır. Biz o yemeği de 48 gün saklamak kaydıyla bekletiriz. Numunesi elimizde. Hastaneye gelmiş 52 öğrencimiz var ve biz her şeyden önce çocuklarınızın sağlığını düşünürüz. Varsa gıda ile ilgili incelemeler sonucunda gerekenler yapılacaktır."

Hastane Başhekimi Uzman Doktor İrfan Binici ise müşahede altındaki öğrencilerin sağlığının iyi olduğu, endişe edilecek durumda olmadıklarını söyledi.

Öte yandan, Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Çağan, İlçe Emniyet Müdürü Murad Hoş da hastaneye gelerek öğrencileri ziyaret etti.