Van'da emniyet amiri trafik kazasında şehit oldu
Ajanslar

Olay saat 20.30 sıralarında Van’ın Edremit ilçesine bağlı Süphan Mahallesi’nde meydana geldi. Cizre’de yaşananları protesto etmek için mahalle yolunu trafiğe kapatıp, slogan atan yaklaşık 100 kişilik gruba, polis müdahale etti.

Van'da emniyet amiri trafik kazasında şehit oldu

OTOMOBİL ÇARPTI

Edremit İlçe Emniyet Amiri Namık Kemal Önder de olay yerine gitti. Van’ın şehirlerarası bağlantı yolu olan İpek Yolu Caddesi’nde aracından inip, yolun karşısına geçmek isteyen Önder’e bu sırada Otomobil çarptı. Ağır yaralanan Önder, olay yerinde bulunan polisler tarafından hastaneye kaldırıldı. Önder, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

TAYİNİ ÇIKMIŞTI

Şehit haberi üzerine Namık Kemal Önder’in mesai arkadaşları hastaneye akın etti. İsmi açıklanmayan otomobil sürücüsü ise polis merkezine giderek teslim oldu. Bu arada, Namık Kemal Önder’in Balıkesir’in Savaştepe ilçesine tayininin çıktığı, yarın da ilişiğini keseceği öğrenildi.

ZIRHLI ARAÇ DEVRİLDİ, 3 POLİS YARALANDI

İlçenin Süphan Mahallesi'nde, Cizre'deki olayları bahane eden grup, İpekyolu Caddesi'nde lastik yakarak yola barikat kurdu. Olay yerine giden İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne ait zırhlı araç, Havaalanı Kavşağı'nda kaldırıma çarparak devrildi. Kazada, araçta bulunan 3 polis memuru yaralandı.

Yaralı polisler Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı. Bu arada aynı bölgedeki izinsiz gösteriye müdahale için olay yerine giden İlçe Emniyet Amiri Namık Kemal Önder de yolun karşısına geçmeye çalışırken bir otomobilin çarpması sonucu şehit olmuştu.