Van'da iki okul PKK tarafından yakıldı

Van'da iki okul PKK tarafından yakıldı

Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği, Kürt Dili ve Eğitim Hareketi ile Eğitim-Sen öncülüğünde açılan Kürtçe eğitim veren okuların mühürlenmesinden sonra başlayan okul yakma olayları, dün gece saatlerinde Van'da da meydana geldi. Saldırganlar sabaha karşı Van'ın Süphan ve Kurubaş Mahallelerinde bulunan 2 okula saldırı düzenledi. İlk ve Ortaokul bölümlerinin birlikte eğitim verildiği binalara yapılan molotoflu saldırılarda Süphan Mahallesi'nde bulunan Kadriye Sağdinç İlk ve Ortaokulu'nda hasar meydana gelmezken, Kurubaş İlk ve Ortaokulu'nda büyük hasar meydana geldi.

Okul kapısını kırararak içeri giren saldırganlar, 3 derslik ve idareci odalarını molotoflarla ateşe verip, güvenlik kameralarını da beraberlerinde götürdü. Okuldaki yangın, vatandaşların haber vermesi üzerine gelen itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Van'da iki okul PKK tarafından yakıldı

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Van Valiliği'nin yazılı açıklamasında, sağduyu çağrısının yapılarak şöyle denildi: "19.09.2014 günü ilimiz Kurubaş ve Süphan Mahallerinde bulunan İlköğretim okullarına molotof kokteyli ile saldırıda bulunulmuş, saldırı sonucunda Süphan Mahallesindeki Kadriye Sağdinç İlköğretim okulunda herhangi bir hasar meydana gelmezken, Kurubaş İlköğretim okulunda 3 derslik ve idareci odaları hasar görmüştür. Bir milletin kalkınmasında en önemli kurumlardan birisi olan okullara yapılan bu saldırı, bariz bir vandalizm örneğidir. Yavrularımızın geleceğinin inşa edileceği bu kutsal yuvalara yapılan saldırıları hiçbir anlayış ve vicdan kabul edemez. Sağduyusuna her zaman güvendiğimiz Van halkının bu tür vandalist eylemlere geçit vermeyerek okullarına sahip çıkacağına inanıyoruz. Ayrıca, bu eylemi yapanlar en kısa zamanda adli makamlar karşısına çıkarılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."